Abdullah Gül beklenen açıklamayı yaptı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandumun ardından yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Abdullah Gül beklenen açıklamayı yaptı
Abdullah Gül: "Deniz Baykal'ın açıklamalarını ciddiye almadım"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre CHP'li Deniz Baykal'ın 2019'daki seçimlerle ilgili kendisi hakkındaki iddialarına tepki gösteren Gül, "Bir parti içi iç hesaplaşma, hiç ciddiye almadım" dedi. Aktif siyasete girmeyeceğini daha önce defalarca söylediğini vurgulayan Gül, polemiklere ise katılmayacağını vurguladı.

Referandumun ardından CHP'li Deniz Baykal'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili ortaya attığı iddia tartışmalara neden olmuştu. Gül, konuyla ilgili olarak cuma namazı sonrası açıklama yaptı.

Baykal'ın sözlerini, "Bir siyasetçinin parti içi hesapları" olarak niteleyen Gül, "Hiç ciddiye almadım" dedi.

Daha önce defalarca kez günlük siyasete girmeyeceğini söylediğini de hatırlatan Gül, "Ama gördüm ki bazıları çok ciddiye almış. Bazı arkadaşlar saygı seviyesini aşarak ne yapacağımı nasihat edecek kadar ileri gittiler, buna üzüldüm" ifadelerini kullandı.

Bu süreçte Türkiye'nin önüne bakması gerektiğini vurgulayan Abdullah Gül, "Türkiye'nin önünde çok önemli gelişmeler var. İçeride birçok sorunlar var. Herkesin bunları çözmek için elinden geleni yapması gerekir" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde de fikirlerini paylaşmaya devam edeceğini aktaran Gül, "Ama onun dışında polemiklere sokmaya çalışanları da ciddiye almam" dedi.