ABD'yi sarsan büyük skandal!..

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerle yaptığı görüşmelerle dikkat çeken Ankara'nın 'istenmeyen adamı' McGurk, bu kez özel hayatıyla gündemde.

ABD'yi sarsan büyük skandal!..
Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, YPG'lilere kol kanat geren ABD’nin DEAŞ’la mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'la ilgili Washington'da dolaşan dedikoduyu köşesine taşıdı.

HER ŞEY BAĞDAT’TA BAŞLAMIŞ

"(...)Yıllar önce McGurk, Bağdat Büyülkelçiliği’nde danışman olarak görevliyken elçilikte verilen bir 4 Temmuz partisine katılmış. Partide bayağı da içki içilmiş.

Gecenin ilerleyen saatlerinde partiye, Wall Street Journal’in Bağdat’ta görevli kadın muhabiri de katılmış. Evli olan McGurk, kadınla iyice yakınlaşmış.

Bir ara ikili elçiliğin üst katında bulunan bir odaya geçmiş ve içmeye orada devam etmiş. Sonunda sevişmişler. Ardından ikisi de kendi yaşamlarına dönmüş.

Zaman geçmiş McGurk, Washington’a döndükten sonra dönemin başkanı, onu Bağdat’a elçi olarak aday göstermiş.

Tam da Senato’da elçiliğinin kabulü için soruşturmaya gideceği gün, o 4 Temmuz günü odada sevişirken çekilmiş görüntüleri ve ikilinin birbirine attığı e-mail’ler çıkıvermiş ortaya.

Senato onun elçiliğe atanması önerisini görüşmemiş bile. Karısı ise ondan boşanmış ve McGurk, o gün birlikte olduğu kadın gazeteciyle evlenmiş, ama elçilik işi de suya düşmüş."