Ablası ve eniştesini öldürdü!..

Malatya'da üniversite öğrencisi genç çiftin öldürülmesi olayında yargılanan genç, ablasını öldürmekten 20 yıl, eniştesini öldürmekten ise 12 yıl hapis cezası aldı.

Ablası ve eniştesini öldürdü!..

Olay, 10 Ocak 2009 tarihinde Malatya merkez Tecde Mahallesi Samanlı Sokak girişinde meydana gelmişti. Olay tarihinde 17 yaşında olan Ahmet A. (20), İnönü Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencileri olan, ancak kaçarak ailelerinden habersiz resmi nikah yapan ablası Dilek Özdemir (18) ile eve düğün hazırlıkları için gelen eniştesi Alper Özdemir'i (20) tabancayla vurarak öldürmüştü.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden cinayetle ilgili dava sonuçlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Ahmet A. ile tutuksuz sanıklar babası Şahin Adıyahşi, amcası Soner Adıyahşi, annesi Demet Adıyahşi ve halası Ayhan Özay katıldılar.

Katil zanlısı Ahmet A., "Olay nedeni ile pişmanım. Olay aniden gelişti" dedi.

Mahkeme Heyeti, Ahmet A. hakkında olay tarihinde 17 yaşında olması nedeniyle, "Suça sürüklenen çocuk" hükümlerini uygulayarak, ablasını öldürmekten önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından bu cezayı 20 yıl hapis cezasına indirdi, eniştesini öldürmekten ise önce müebbet hapis cezası verdi, ardından indirime giderek 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi. Ruhsatsız silah taşımaktan ise 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Katil zanlısı Ahmet A. toplam 33 yıl 20 gün hapis cezası almış oldu.

Mahkeme heyeti, töre nedeniyle adam öldürmeye azmettirme suçundan yargılanan diğer şüpheliler hakkında ise beraat kararı verdi.

Dilek ile Alper öldürülmeseydiler, olay tarihinden 17 gün sonra düğünlerini yapacaklardı. Olayın iddianamesinde töre gerekçesi ile dava açılmasına karşın, yargılama sonucunda Cumhuriyet Savcısı ve Mahkeme Heyeti, töre suçu ile ilgili kesin, somut ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeniyle sadece katil zanlısı Ahmet A. hakkında ceza verildi.