Açalya Samyeli Danoğlu: "Modellik bana göre değil"

Eski Türkiye güzeli Açelya Samyeli Danoğlu, ‘Düğün Dernek 2 Sünnet’ filmiyle karşımıza çıktı. Yarışma sonrası defilelerde boy gösteren ancak ani bir kararla modelliği bıraktığını söyleyen tescilli güzel, kendini tamamen oyunculuğa adadı.

Açalya Samyeli Danoğlu: "Modellik bana göre değil"
Akşam'dan Bilgen Bülbül'ün röportajı...

2012 Türkiye Güzeli seçildikten sonra hayatınızda neler değişti?


Türkiye güzeli seçilmeden önce evden okula, okuldan eve gidiyordum. Dolayısıyla yarışma sonrasında tanıştığım kameralar, podyumlar, televizyon şovları ve setler benim için çok büyük değişimlerdi. Bunun dışında kişisel gelişimime çok büyük katkısı oldu. Ailem hep arkamda olsa da başka bir şehirde yaşadıkları için yalnız kaldığım zamanlar da çok olmadı değil. Bu da kendimi motive etmemi ve yeniliklerin getirdiği zorlukların üstesinden tek başıma gelmeyi öğretti.

‘Düğün Dernek 2 Sünnet’ filmde oynadınız. Çekimler nasıldı?

Filmin çekimleri bu yaz yapıldı. Sivas ve Kemaliye inanılmaz sıcaktı, tek zorluk buydu diyebilirim. Ekip aile gibi olduğu için uzayan set saatleri ve yorgunluk beni hiç zorlamadı. Kamera arkasında sahnelerimize çalışırken çok güldük ve eğlendik. Bu yüzden kamera önünde de çok rahattım. Ahmet Kural, Murat Cemcir ile Rasim Öztekin başta olmak üzere filmde rol alan herkes müthiş insanlardı. Onlarla tekrar bir araya gelip, çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum.

YAPIM İÇİN KAŞLARIM KALINLAŞTIRILDI

Yapımda nasıl bir karaktere hayat verdiniz?


Leyla karakterini oynadım. Leyla, Sivaslı genç bir kız ve Sivas Hoteli’nin resepsiyonunda çalışıyor. Zaten Tüpçü Fikret ile de yolları orada kesişiyor. Güzelliğe ve görüntüye önem vermeyen, tavırları rahat olan bir kız. Kambur oturuyor, horluyor… Ben otokontrollü bir insan olduğum için böylesine rahat bir karakteri canlandırmak oldukça değişik oldu. Ama çok zevk aldım.

Rolünüz için nasıl bir hazırlık sürecinden geçtiniz?

Film çekimlerinden önce yönetmenimiz Selçuk Aydemir ile görüşmeye gittim. ‘Kaşlarını kalınlaştıracağız ve saçlarını siyaha boyatacağız’ dedi ve biz de öyle yaptık. Bunların dışında herhangi bir hazırlığımız olmadı.

Daha önce de ‘İşler Güçler’ dizisinde rol aldınız. İkisinde de Ahmet Kural ve Murat Cemcir vardı. Nasıl bir duyguydu?

‘İşler Güçler’ dizisine dahil olmadan önce yapımı zaten izliyordum ve hiçbir bölümünü kaçırmıyordum. Bu yüzden teklif geldiğinde ne kadar heyecanlandığımı az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Ahmet Kural, Murat Cemcir, Sadi Celil Cengiz ve yönetmenimiz, oyunculukla ilgili bana çok şey öğrettiler. ‘İşler Güçler’ dizisi ilk işim olması nedeniyle bu ekip benim için hep çok özel kalacak.

PODYUMDA DEĞİL SETLERDE DAHA MUTLUYUM

Oyunculuğa artık ısındınız diyebilir miyiz?


‘Düğün Dernek 2’ filmiyle oyunculuğa gerçekten ısındığımı söyleyebilirim. Filmdeki oyunculuğumla ilgili güzel ve yapıcı yorumlar aldıkça daha da mutlu oluyorum. Oyunculuğumu geliştirmeye ve güzel projelerde yer almaya devam etmek istiyorum.

Peki, bu oyunculuk serüveninin yanında modellik ne durumda?

Türkiye güzellik yarışmasından sonra birkaç modacının defilesinde yer aldım. İstanbul Fashion Week’te de podyuma çıktım. Modelliğin bana göre olmadığını anlamam uzun sürmedi ve bıraktım. Güzel bir tecrübeydi ama setlerde daha mutlu olduğumu anlayınca sadece oyunculuğa yoğunlaşmak istedim.

İleriye dönük kariyer planlarınız da neler var? Oyunculuğa devam mı?

Oyunculuk eğitimi almaya, kendimi geliştirmeye tam gaz devam. Beni heyecanlandıran güzel bir dizi veya sinema filmi olursa oyunculuğa tabii ki devam etmek istiyorum.

2016 YILINDA EVLENİYORUM

Bir süre önce Erman Ademoğlu ile nişanlanarak evliliğe ilk adımını attınız. Düğün tarihini belirlediniz mi? Hazırlıklar nasıl gidiyor?


Evet, 1,5 yıllık beraberlikten sonra nişanlandık. Düğünde kısmetse 2016 sonlarına doğru olacak.

Sizce iyi bir oyuncu olabilmek için güzellik şart mı?

Kesinlikle değil. Güzel olmak değil, güzel oynamak şart.

Canlandırmak istediğiniz bir rol var mı?

Benim en büyük hayalim bir aksiyon filminde rol almak. Haftada 2-3 kere mutlaka sinemaya gidiyorum. Vizyona yeni giren bir aksiyon filmi olduğunda asla kaçırmam, pür dikkat izlerim. Bir ajanı canlandırmak hiç de fena olmaz.

EN BÜYÜK İDOLÜM ANNEM!

Size gelen projeleri neye göre değerlendiriyorsunuz?


Gelen senaryoyu ajansımla birlikte okuyup değerlendiriyoruz. Görüşmelerde karşı taraftan aldığım enerji benim için önemlidir. Yani senaryo ve ilk görüşme çok önemli diyebiliriz.

İdol olarak benimsediğiniz biri var mı?

Takip ettiğim, beğendiğim birkaç kadın var. Yaşam tarzını, hayat felsefesini, giyimini kuşamını beğendiğim. Ama idolüm dediğim tek bir kadın var; o da annem. Dinginliği, sabrı, güçlü karakteri ve dimdik duruşuyla bana hep ilham verir.

Dizi ve sinema filminde de rol aldınız. Peki, size hangisi daha ağır basıyor?

Dizinin keyfi başka, sinema filmi ise bambaşka bir deneyim. İkisi arasında seçim yapamam. Şimdiye kadar rol aldığım dizi setleri ve filmlerde çok mutluydum.
Konular Röportaj