Acılı aile: "Bulun şu katili!"

Tire’de 17 yaşındaki oğulları Hurşit Can Pınaraltı’nı bir yıl önce faili meçhul bir cinayete kurban veren acılı anne Kadriye ve baba Adnan Pınaraltı, katilin bulunup cezalandırılmasını istedi.

Acılı aile: "Bulun şu katili!"
Yeni Asır'dan Nadir Uysal'ın haberine göre Tire'de, hayatının baharında cinayete kurban giden 17 yaşındaki Hurşit Can Pınaraltı'nın acılı ailesi, oğullarının ölümünün üzerinden neredeyse bir yıl geçtiğini ve onu hayattan koparan katil veya katillerin dışarıda elini kolunu sallayarak dolaştığını ifade etti.

ADALET İSTİYORUZ

"Adalet" istediklerini her fırsatta dile getiren acılı anne Kadriye ve baba Adnan Pınaraltı, "Hurşitimiz, rüyalarımıza giriyor. Onun ölümünün üzerinden 11 ayı aşkın zaman geçti. Onu bizden alanların bulunup cezalandırılması, bir nebze olsun evlat acımızı hafifletecek. Hurşit'in öldüğü yaşta bir kızımız daha var. 17'sine yeni girdi. Korkumuzdan onun tek başına sokağa çıkmasına izin vermiyoruz. 'Acaba oğlumuzun katili kızımıza da zarar verebilir mi?' endişesi yaşıyoruz. Psikolojimiz bozuldu. Bir yandan çektiğimiz evlat acısı diğer yandan ise kızımızı da kaybetme korkusu içimizi kemiriyor" şeklinde konuştu.

29 Haziran 2017'de, akşamüzeri arkadaşları ile buluşmak üzere İstiklal Mahallesi İkinci Kara Kurna Sokak'taki evlerinden çıkan 17 yaşındaki Hurşit Can Pınaraltı'ndan bir daha haber alınamadı.

TANINMAZ HALDEYDİ

Kaybolduktan 5 gün sonra, 3 Temmuz 2017'de, Karacali Mahallesi'ndeki bir zeytinlik alanda tanınmaz halde cesedi bulunan gencin ölümü ilçeyi derinden sarstı. İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cesedin Hurşitcan'a ait olduğu ise yaklaşık 15 gün sonra netleşti. Talihsiz gencin, kafatası kemiklerinde kırıkların olması ve giysilerinde muhtemelen kesici, delici alet darbeleriyle oluşmuş deliklerin bulunması üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı.