Acılı aile: "Kızımızı kocası öldürdü"

Medine Ok Kara’nın kendini astığını duyan Kara, eşini ipten indirdi ancak cenazesine katılmadı! Vücudunda darp izine rastlanan Kara’nın ailesi, kızlarının kocası tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Acılı aile: "Kızımızı kocası öldürdü"
Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre Hatay’da 8 Eylül’de meydana gelen olayda, 1.5 yıl önce Ahmet Kara (37) ile ortak bir arkadaşları aracılığıyla tanışan ve birbirine ilk görüşte âşık olarak 24 Eylül 2016 tarihinde evlenen Medine Ok Kara (38), evlerinde atılı malzemelerin kullanıldığı odanın kapı kirişine örme ip bağlayarak intihar etti. Üç kat tırmanıp, balkon kapısını kırarak eve giren Ahmet Kara, ipi bıçakla keserek, eşini yere yatırdı, ancak genç kadının hayat çoktan hayatını kaybetmişti. Yapılan ön otopside de Kara’nın boyun ön ve arka kısmında ip izlerine rastlanılırken, vücudundaki darp izleri de dikkat çekti.

“İntihar süsü verdi”

Kızının intihar edebilecek biri olmadığını belirten baba Ali Ok, “Kızım, intihar süsü verilerek asılmıştır, cinayete kurban gitmiştir. Kızımın, eşi tarafından zaman zaman dövüldüğünü, işkence edildiğini, psikolojik baskı uygulandığını duymuştum. Olaya intihar süsü vererek, onu iple asan kocasıdır. Bir yıl önce beyaz gelinlikle gönderdiğim kızımı, bir yıl sonra bana beyaz kefenle teslim ettiler. Eşi cenazeye bile gelmedi. Bu da suçluluğunun bir göstergesi” dedi.

Otopsi raporunda darp izine rastlandı

Hazırlanan rapora göre; genç kadının vücudunda ‘doku bozukluğu’ tespit edilirken, her iki bacak kaval kemiği seviyesinde ‘morarmış alan’ olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca sağ diz ön kısmında ve her iki diz kapağı dış kısmında yine morarmalar olduğu otopsi raporunda yer aldı. Baba Ali Ok, kızının intihar etmediği, aksine öldürüldüğü şüphesiyle savcılığa başvurdu.