Acılı kocadan şok eden iddia!..

Eskişehir’de Kongolu Kapinga Tishimanga (28), 18 Şubat’ta karnındaki 6 aylık bebeğiyle hayatını kaybetmişti.

Acılı kocadan şok eden iddia!..
Milliyet'in haberine göre Tishimanga’nın eşi Diela Joseph Dieala, geçtiğimiz gün Eskişehir Cumhuriyet Başsavlığı’na suç duyurusunda bulundu. AIDS hastası olduğu için Osmangazi Üniversitesi’nde eşine müdahale edilmediğini ve Eskişehir Devlet Hastanesi’ne geri gönderildiğini belirten Dieala, karısının ölümünde ihmal olduğunu öne sürdü.

İki günde öldü

Diela, ifadesinde 2012’den beri Türkiye’de olduğunu belirterek, “Eşimin 15 Ocak’ta sancısı tutunca Eskişehir Devlet Hastanesi’ne gittik. Doktorlara, ‘Eşim AIDS virüsü taşıyor’ dedim. Osmangazi Üniversitesi’ne sevk edildik. Acilde, sigortamızın bir gün önce dolduğu anlaşıldı” dedi.

Dieala, sigortalarının olmadığını anladıklarında eşini hastaneye almak istemediklerini belirterek şunları söyledi: “Ambulans görevlilerine ‘Bu hastayı neden getirdiniz?’ dediler. İki saat acilde bekledik. Sonra bir doktor geldi ve eşime serum takıldı. Yeniden Devlet Hastanesi’ne sevk edildik. Burada eşimi yatırıp ilaç verdiler. Ertesi gün Yabancılar Şubesi’ne giderek sigortamı yenilettim. Bunun üzerine yeniden Osmangazi Üniversitesi’ne sevk edildik. Hastaneye gittiğimde eşim dişleri kenetlenmiş, bilincini kaybetmişti. Ağzına oksijen maskesi takıldı. İki gün sonunda, ilk önce bebeğimizi sonra eşimi kaybettim. Ben eşime gerekli sağlık müdahalesini yapmayarak ölümüne neden olan tüm sağlık görevlilerinden şikayetçiyim. Eşim AIDS virüsü taşıdığı için müdahale edilmediğini düşünüyorum.”