Açlık bizi değil, biz açlığımızı kontrol edelim!

Kilo vermek istiyorsunuz, deniyorsunuz ancak her seferinde açlık krizleri yaşıyor ve açlığınıza yeniliyorsanız dikkat!...

Açlık bizi değil, biz açlığımızı kontrol edelim!
Akşam'dan Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

Kilo vermek istiyorsunuz, deniyorsunuz ancak her seferinde açlık krizleri yaşıyor ve açlığınıza yeniliyorsanız önerilerimi okumanızı tavsiye ederim.

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK YİYİN

Sabah uyandıktan sonra bir saat içinde ya kahvaltı yapın ya da küçük bir parça sağlıklı atıştırmalık alın. Yani yarım ya da bir su bardağı süt veya yoğurdun yanında bir avuç ceviz ya da badem gibi yağlı kuruyemişleri tercih edebilirsiniz.

Ya da bir dilim peynirle bir dilim ekmek tüketebilirsiniz. Böylece akşamdan itibaren enerji almayan metabolizmanıza enerji vererek hem aşırı açlık oluşmasını önlemiş hem de metabolizmanızı bir an önce çalıştırmaya başlamış oluruz.

ARA ÖĞÜNLERİ UNUTMAYIN!

Yemekler arasındaki öğünleri de atlamamaya dikkat edin. Ana öğünle ara öğünleriniz arası 2–3 saat olsun. Maksimum 4 saat enerji almadan kalmalısınız. Yemek yedikten sonra 4. saatte sindirim tamamlanır ve vücudumuzda metabolik havuz dediğimiz enerji havuzuna enerji akışı durur. Ancak metabolik havuzdan enerji kullanımı devam eder, enerji ihtiyacı buradan sağlanır. Sağlıklı, dengeli, yeterli ve düzenli beslenirseniz metabolik havuzunuza enerji akışını sürekli ve kaliteli sağlamış olursunuz. Böylece metabolizmanız maksimum düzeyde çalışabilir. İşte sürekli bir şeyler yiyip zayıf kalanların sırrı bunda gizlidir. 

ÇOK SU İÇEN ÇOK KİLO VERİR

Gün içinde sürekli su için çünkü su, midemizi doldurarak kısa süreli tokluk oluşturmakta etkilidir. Ayrıca yeterli su alımı, kan ve lenf dolaşımını sağladığı için daha dinç ve enerjik olmanızı sağlar. Ne kadar çok ve sürekli su içerseniz kilo vermeniz o kadar kolay, fazladan kilo almanız da o kadar zor olur.

Taze sebze mutlaka olmalı

Sabah, öğlen ve akşam ana öğünlerinizde taze sebze veya taze meyve mutlaka olsun. Böylece ana öğünlerde metabolizmanızı güçlendirici enzim ve taze vitamin almış olursunuz. Mevsiminde tüketilen taze sebze ve meyveler vücudumuzun iklime uyumunu sağlar. Aynı zamanda enerjimizi yükseltir.

Her şeyden önemlisi yemeğinizi yavaş yiyin ve iyi çiğneyin, amacınız lezzete odaklanmak olsun. 

(NİL ŞAHİN GÜRHAN / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım