Acun Ilıcalı'nın Sacit Aslan'a açtığı tazminat davası reddedildi!

Acun Ilıcalı'nın Sacit Aslan'a açtığı tazminat davası asıldan ve usülden reddedildi! Aslan'ın savunmasını üstlenen, yılların deneyimli, başarılı ve cabbar avukatı Yusuf Erikel'in savunma dilekçesindeki benzersiz örneklemeleri dikkat çekti...

Acun Ilıcalı'nın Sacit Aslan'a açtığı tazminat davası reddedildi!
ADALET YERİNİ BULDU
 
Sacit Aslan; televizyoncu Acun Ilıcalı'nın açtığı tazminat davasında Avukatı Yusuf Erikel aracılığıyla savunma yaptı.

Yılların deneyimli, başarılı ve cabbar avukatı Yusuf Erikel'in savunma dilekçesinde şu ifadeleri dikkat çekti:

"Öncelikle böyle bir sebepten böyle bir sonuç ve dava çıkmasına gerçekten şaşırdığımı ifade ederek konuya açıklık getirmek isterim. 

Böyle hakaret ve kişilik haklarına saldırı iddialarında malum Ergenekon davalarında savunduğum silahlı kuvvetler mensupları ve sanık olan şahsım hakkında da bunun benzeri çok ağır ifadelerin geçtiği halde müracaat yaptığımız halde dava bile açılmadı.

Demek bu ülkede nice kurmay subay veya vatan savunması yapan sivil veya asker için mubah olan eleştiriler bazı şöhreti kendinden menkul kişiler için olunca ne noktada yankı buluyor.

Sayın Cumhurbaşkanının zaman zaman ifade ettiği gibi, Hukuk Türkiye'de özellikle bazı terör örgütünün gizli ve aşik
âr hakim kılıklı ajanlarının da tesiriyle muammaya dönüştü. Ve hukuka olmayan güven her platformda dile getirilir oldu..."

"...bu davacı şahsın yaptığı programlar ve toplumun değerleriyle alay eder uslüp içinde yaptıkları toplumun aklını, dinini, namusunu ve milletin şerefini tehdit eder hale gelmiştir.

Her şehit haberinden sonra yas tutan milletin bu adamın kanalında ve üslubunda ortaya koyduğu millete meydan okumayı iç dünyasındaki nefret depolanmasında tutmaktadır. Eğer sosyal medyadan takip ederseniz insanlar her şehit haberinden sonra özellikle AKP Hükümetine ve özellikle Cumhurbaşkanına bu adamın yaptıkları üzerinden nefretini yansıtmaktadır. 

Bu davacının bu haliyle ve ahlakıyla ortaya koyduğu sanal sanat müsveddesi ve program kepazeliği işlerle milletin şah damarına dokunacak işler yaparken, Türkiye ise neredeyse her gün onlarca şehidi için kan ağlarken 'sorvırvır mıdır dırdır mıdır, yok aşk programları mıdır?' Sahte neşe ve densiz üslup içinde milletin ruhuyla alay etmesi karşısında ve kendi bizzat sebep olduğu yazı ve resimler sonucunda müvekkilim SACİT ASLAN'ın ortaya koyduğu bu tepki TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ne sahip çıkmaya matuf, cesur bir haykırıştır ve her Türk vatandaşının göstermesi gereken bir tepkidir...

Hukuk hiç bir şekilde genel kabule göre dünyanın yuvarlak olduğu kadar ahlak dışı işleri ve toplum değerlerine hakaret kesinliği vicdanlarda sabit olmuş adamları ahlaklı ilan etmeye alet edilemez."

"Tüm bu toplumsal tepki ve yankıları milletin inançlarına, ahlakın sesini ve bu sese tercüman olan SACİT ASLAN'ın yazısının bu minvalde değerlendirilmesini talep ederim..."

"...davacı maruf vatandaşın davasının reddini... Dava masrafları ve avukatlık ücretlerinin tarafımıza ödenmesini talep ederim"


Yılların başarılı avukatı Yusuf Erikel'in bu benzersiz örneklemelerle mahkeme heyetine sunduğu savunma dilekçesi neticesinde televizyoncu Acun Ilıcalı'nın Sacit Aslan'a açtığı tazminat davası asıldan usulden reddedildi.

İŞTE 'ADALET YERİNİ BULDU' DEDİRTEN O KARARIN BELGESİ:

Acun Ilıcalı'nın Sacit Aslan'a açtığı tazminat davası reddedildi!

Acun Ilıcalı'nın Sacit Aslan'a açtığı tazminat davası reddedildi! - Resim : 2