Acun Ilıcalı'nın süper lüks yatı!..

Absolute marka teknesini satan Acun Ilıcalı, İtalyan yapımı yat satın aldı...

Acun Ilıcalı'nın süper lüks yatı!..

2011 vergi rekortmenleri listesinde ikinci sırada yer alan ünlü yapımcı Acun Ilıcalı, bu yaza yeni satın aldığı tekneyle girmeye hazırlanıyor. Absolute marka teknesini satan Ilıcalı yenisini almak için soluğu İtalya’nın Cenova kentinde yapılan “Genoa İnternational Boat Show”da aldı.

Geçen yıl gittiği fuarda sattığı teknenin bir üst modeline bakan ancak beğenmeyen Ilıcalı, son kararını dünyanın en ünlü motor yat markalarından biri olan Azimut’dan yana kullandı. Ünlü televizyoncu fiyatı yaklaşık 7 milyon dolar (13 milyon TL) olan Azimut 82’den sipariş verdi.

24 metre büyüklüğündeki teknede misafirlerin de kullanabileceği 4 kabin, teknede çalışan personel için 2 kabin, 8 ila 10 tane de yatak bulunuyor. İtalyan yapımı tekne, maksimum hızda 30 knota çıkabiliyor. Ilıcalı’nın aynı zamanda 650 bin dolara aldığı Donzi marka motorlu sürat teknesi bulunuyor. Tüm kış sezonu boyunca yoğun bir tempoda çalışan Acun Ilıcalı’nın yaz aylarında bir mavi yolculuk yapıp dinlenmeyi planladığı öğrenildi. Ilıcalı, geçen yıl da 7 milyon dolara 9 kişilik Cessna Citation XLS uçak satın almıştı.

Zehra ÇENGİL