Adana'da büyük arbede yaşandı!..

Adana’da Seyhan Nehri kıyısında yapılan ruhsatsız kafeteryayı yıkmaya gelen zabıta ve polis ekipleri bıçaklı ve silahlı direnişle karşılaştı.

Adana'da büyük arbede yaşandı!..
CİHAN'da yer alan habere göre Merkez Seyhan ilçesinde Zübeyde Hanım Parkı civarındaki nehir kıyısında DSİ’ye ait alanda faaliyet gösteren kaçak kafeteryayı yıkmak üzere sabah saatlerinde çok sayıda zabıta ve polis ile kepçe geldi. Yıkıma karşı çıkan işletme sahipleri görevlilere tepki gösterdi.

Ekiplerin ikna çabaları sonucu kafeteryadaki masa ve sandalyeler dışarıya çekildi. Zabıta ve polislerin de yardımıyla içeriden malzemelerin taşınması devam ettiği bir sırada, kafeterya sahiplerinden iki kişi pompalı tüfek ve döner bıçaklarıyla görevlileri tehdit etti.

Ekipler gerginliğin tırmandığı yerde uzaklaşarak, kepçenin arkasında mevzilenirken, bu şahıslar kafeteryanın çatısına çıkarak, eylemini sürdürdü. Bu sırada olay yerine terörle mücadele, özel hareket ekipleri sevk edildi.

Çevrede geniş güvenlik tedbirleri alınırken, görevliler kafeterya sahiplerini ikna etmeye çalıştı.

Ancak sonradan gelen işletme sahiplerinin görevlilere mukavemete bulunmasıyla bir anda ortalık karıştı. Yaşanan arbede polis havaya ateş açtı. Bu sırada çatıdaki şahıs da pompalı tüfekle rast gele ateş açtı.

Kimsenin yaralanmadığı gerginlik sonrası çatıdaki bıçaklı ve pompalı tüfekli iki şahıs teslim oldu. Polis, zanlıları gözaltına aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan kafeterya sahibi Mehmet N., mağdur olduğunu ifade etti.

Cezaevinde kaldığını ve 6 kişilik ailesini kaybettiğini anlatan N., "Cenazelerini bile görmedim. Çıktım, kazadan dolayı kan parası aldım. 250 bin liraya Hüseyin Sözlü başkanımın talimatı ve emriyle burası yapılmıştır. Bir ortağım vardı. Ortağım ayrıldığından dolayı belediye ile görüşme içerisindeyiz. Diyaloğumuz sürüyor, şu anda bende cep telefonu mesajı da vardır. Mağdur durumdayım, ekmek mücadelesi veriyorum." dedi.