Adana'da küçük kıza çirkin tuzak!

11 yaşındaki kızı G.C.’yi, meyve suyuna ilaç katıp, birlikte olması için 45 yaşındaki sevgilisine götürdüğü iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki Gülbani Dağdelen ve sevgilisi Hakkı Ayvaz'ın yargılanmasına başlandı.

Adana'da küçük kıza çirkin tuzak!

Adana’da kocası ölen komşusunun 11 yaşındaki kızı G.C.’yi, meyve suyuna ilaç katıp, birlikte olması için 45 yaşındaki sevgilisine götürdüğü iddiasıyla tutuklanan 31 yaşındaki Gülbani Dağdelen ve sevgilisi Hakkı Ayvaz’ın yargılanmasına başlandı. Gülbanı Dağdelen’in, G.C.’nin annesini “Kızına AK Parti’den yardım alacağız’ diyerek kandırdığı ortaya çıktı.

İddiaya göre Gülbani Dağdelen, sevgilisi Hakkı Ayvaz’ın isteği üzerine, cinsel ilişkiye girmesi için komşusunun ilköğretim okulunda okuyan kızı G.C.’yi hedef seçti. Kızın annesine, ‘Ak Parti’den öksüz çocuklara yardım dağıtılacakmış, kızına da yardım alalım’ diyerek kandıran Gülbani Dağdelen, küçük kızı yanına aldıktan sonra cep telefonuyla sevgilisi Hakkı Ayvaz’ı arayarak, “Kızı ayarladım. Okuldan getiriyorum. Meyve suyuna ilacı koyup içireceğim. Ancak 50 lira isterim” dedi.

KONUŞMA TAKİBE TAKILDI

Polis, bir başka suç nedeniyle telefonlarını dinlediği Hakkı Ayvaz ve sevgilisi Gülbani Dağdelen’i küçük kızla birlikte minibüse binerken yakaladı. Tutuklanan Hakkı Ayvaz ile sevgilisi Gülbani Dağdelen hakkında, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 29’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Gülbani’den 18- 19 yaşlarında birini istediğini belirten Hakkı Ayvaz, şunları anlattı:

“Gülbani ile Haziran 2010’dan beri görüşüyorum. Geceleri alkol alırım. Gülbani ile yaptığım telefon görüşmesinde ailevi sorunlarım da olması nedeniyle ile kendisinden 18- 19 yaşlarında birisini getirmesini istedim. O da ‘tamam’ dedi. Olay günü merkez parkta buluştuk. Ancak kızın yaşının küçük olduğunu görünce herhangi bir şey yapmadım. İlk görüştüğümüzde ayrılacaktım. Ancak ‘Karnımız aç’ deyince karınlarını doyurdum. Büfeden cips ve meyve suyu aldım. Daha sonra kendilerinden ayrılacaktım. Ancak polisler yakaladı.”

KISKANIYORDUM

Gülbani Dağdelen de savunmasında, Hakkı Ayvaz’la aralarında ilişki olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Onu kıskanıyordum. Benden sürekli, özellikle alkol aldıktan sonra, genç kız getirmem konusunda istekte bulunuyordu. Bana telefon görüşmesinde son kez genç kız istediğini söyledi. Başka bir istekte bulunmayacağını da söyledi. Kızı, annesinden ‘AK Parti’den yardım alacağız’ diye aldım. İlacı da daha önce aldım. Minibüs beklerken kıza içinde ilaç bulunan meyve suyunu verdim. Ancak otobüs geldiği için kız içmedi, attı. Amacım Hakkı’nın kızı küçük görüp, cinsel isteklerinden vazgeçmesi idi. Kendisine teslim etmeyecektim, pişmanım.”

‘TADI DEĞİŞİK GELİNCE İÇMEDİM’

Meyve suyunun tadı değişik olduğu için içmediğini anlatan G.C. de ifadesinde şunları söyledi:

’Gülbani, olay günü beni annemden ‘AK Parti’ye gidip yardım alacağız’ diye istedi. Minibüste telefonla görüştü. Götürdüğü merkez parkta bir süre dolaştık. Daha sonra benden bir süre uzaklaştılar. Hakkı, Gülbani’ye para verdi. Minibüse birlikte bineceğimiz esnada polisler bizi yakaladı.”

‘ŞİKAYETİNİ GERİ AL’ DAYAĞI

Kızın annesi Adile C. ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Gülbani’nin annesi sabah gelip, ‘Öksüz çocuklara yardım yapılıyor’ diye kızımı benden istedi. Saat 11.00’da gittiler, saat 18.00 olmasına rağmen gelmediler. Merak edip bir kaç kez Gülbani’nin annesine gittim ancak haber yoktu. Daha sonra polisler durumu bana bildirdi. Hakkı’nın kardeşleri gelip şikayetimi geri almam için bana bir daire dahi teklif ettiler. Gülbani’nin ailesi de evime saldırıp beni dövdü.”

Mahkeme heyeti, G.C.’nin Ç.Ü. Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı’na sevk edilerek, ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı konusunda rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Mehmet Kaymak / DHA