Adnan Koç ve kardeşleri hakim karşısına çıktı

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında polise direnmekten tutuklanan Muhteşem Yüzyıl adlı dizide ‘Behram Paşa’ karakteriyle tanınan oyuncu Adnan Koç ve kardeşleri 90 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

Adnan Koç ve kardeşleri hakim karşısına çıktı
İHA'nın haberine göre Adnan Koç savunmasında, polisleri gasp çetesi sandığını söyleyerek, “Polis olduklarını öğrenince çok üzüldük” dedi.

Ataşehir’de bir kafeye düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında polise direnmekten tutuklanan Muhteşem Yüzyıl adlı dizide ‘Behram Paşa’ karakteriyle tanınan oyuncu Adnan Koç ve kardeşlerinin 90 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Adnan Koç, Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç ile tutuksuz sanıklar Mehmet Pınarbaşı ve Şeyhmus Koç katıldı. Sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

“Polisleri gasp çetesi sandım"

Kimlik tespiti sırasında aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu söyleyen sanık Adnan Koç savunmasında, “Olay günü Ataşehir’de işletmecisi olduğum çorba ve kokoreç salonunun otopark bölümünde Sinan Bozburun’dan 2 grama yakın içmek için kokain aldım, sonra geri dükkana girdim. İş yerine karanlık görünümlü 4 şahıs girdi. Narkotik dediler ve aramaya başladılar. Aramaya başlarken kimlik göstermediler. Sinan Bozburun gider gitmez içeri girdikleri için ben gelenleri gasp çetesi sandım, böyle bir algıya kapıldım. Ben aramalarına izin verdim, üzerimizi aradılar. Cebimden Sinan’dan aldığım kokaini çıkardı. Ahmet ağabeyimi ve kardeşim Mehmet Hayri’yi aradılar, Ahmet’in üzerinden çıkan uyuşturucuyu aldılar. Ahmet’e, ‘Biz senin kardeşini alacağız, 1 saat sonra getireceğiz’ dediler. Ancak Ahmet’i almadılar, ben gelenlerin sahte polis olduğu şüphesine kapıldım” dedi.

“Yumruk attım”

Adnan Koç, polislerin aracına bindiği sırada kardeşleri Mehmet Hayri Koç ve Ahmet Koç’un araca doğru geldiğini belirterek, “Memur beylere, ‘Bakar mısınız, kimliklerinizi görebilir miyiz?’ dediler. Polis memuru kimliğini gösterdi. Hava karanlık olduğu için Mehmet Hayri, polisin uzattığı kimliği eline aldı ve telefonla ışık tuttu. O esnada polis memuru E.H. kimliği elinden çekerek, Mehmet Hayri’yi itti. Elini silahına götürdü. Kardeşim Mehmet Hayri Koç ve Ahmet Koç E.H.’nin üzerine yürüdü. O sırada bir arbede meydana geldi. Ben araçtan çıktım. E.H. isimli polis memuruna yumruk attım. Arkadan S.İ., isimli polis gözüme yumrukla vurdu. Boğazımı sıkıp, yere düşürdü. O sırada silahı düştü. Ben de S.İ.’ye ait silahı yerden aldım, ayakta durdum bekledim. Kardeşim Mehmet Hayri iki kez polisi aradı. Resmi kıyafetli polisler geldi. Müştekilerin kimliklerine baktı, ‘Bunlar polis’ dedi. Bunun üzerine silahlarını teslim ettik” ifadelerini kullandı.

“Polis olduklarını öğrenince çok üzüldük”

Müştekilerin polis olduklarını öğrenince çok üzüldüklerini belirten sanık Adnan Koç, “Ben kimseyi öldürmeye teşebbüste bulunmadım, benim kendi silahım yoktu. Aldığım silah polisin silahıydı. Ben polise direnmedim. Hakaret etmedim. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanık Adnan Koç’un kardeşleri de polise direnmediklerini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraatlerini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 6 polis memuru müşteki sıfatıyla yer alırken, Adnan Koç ve kardeşleri de şüpheli olarak yer almıştı. İddianamede Adnan Koç, Ahmet Koç ve Mehmet Hayri Koç’un, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “zincirleme olarak görevinden dolayı kamu görevlisine alenen hakaret”, “zincirleme şekilde kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme”, “zincirleme olarak kamu görevlisini birden fazla kişi ile silahla hürriyetinden yoksun kılma” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından toplamda 45 yıl 3 ay 15 günden 90 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Diğer şüpheliler Şeyhmus Koç ve Mehmet Pınarbaş’ın ise, “kasten yaralama”, “zincirleme olarak görevinden dolayı kamu görevlisine alenen hakaret”, “zincirleme şekilde kamu görevlisinin görevini yaptırmamak için direnme”, “cebir ve tehditle birden fazla kişinin kaçmasına imkan sağlama” suçlarından 5 yıldan 24 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.