Afrin merkezindeki teröristler grup halinde kaçıyor!

TSK ve ÖSO birliklerinin pazartesi günü kuşattığı Afrin ilçe merkezindeki teröristlerin büyük bölümünün sivillerin arasına karışarak aileleriyle birlikte kaçtığı bilgisi geliyor.

Afrin merkezindeki teröristler grup halinde kaçıyor!
Habertürk'ten Nurcan İnal'ın haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 54’üncü gününde, PKK/ PYD’li teröristlerin bütün direnci kırıldı. Şiddetli çatışmalar sonucu birliklerin 2 gün önce kuşattığı Afrin ilçe merkezindeki üst düzey PKK/PYD yöneticilerinin aileleri ile birlikte kaçtığı, çok sayıda teröristin de sivillerle birlikte ayrıldığı bildirildi.

ÖSO komutanları, “Afrin fiilen düştü” denilebileceğini belirtirken, merkezde kalan ve sayılarını bin- 1500 olarak tahmin ettikleri teröristlerin küçük de olsa direniş gösterebileceğini söyledi. İlçede yaklaşık 500 bin sivilin olduğu ve çıkışlar için koridorun bir süre daha açık tutulacağı ifade edildi. Güneydeki koridordan dün de yüzlerce araç, konvoy halinde ilçe merkezinden ayrıldı.

12 KÖY TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin’in ilçe merkezine bağlı Gazaviye, Halilo ve Deyr Mışmış köyleri ile güneybatıda Cinderes Beldesi’ne bağlı Gevrika Köyü’nü terör örgütü YPG/PKK’dan arındırdı. TSK ve ÖSO, öğle saatlerinde de Göz, Yukarı Kaferdel, Marratah, Şadir, Çolağan, Kuran, Kori Gul ve Şatiyan köylerini ele geçirmişti. Böylece gün içinde teröristlerden arındırlan köy sayısı 12’ye yükseldi. TSK ve ÖSO’nun harekâtta kontrol altına aldığı bölge sayısı, 194’ü köy ve 39’u kritik nokta olmak üzere 233’e ulaştı.

Şadir Köyü ve çevresindeki askeri bir kampı da ele geçiren birliklerin son belde Mabatlı’ya doğru ilerlediği kaydedildi. Birlikler Afrin kırsalındaki son noktaları bir bir ele geçirirken, doğudaki Azez İlçesi’ne bağlı Tel Rifat bölgesinde bulunan teröristlerin de mevzilerini terk ettiği bildirildi. Yerel kaynaklar, bazı noktalara rejim bayraklarının dikildiğini belirtti.