Afrin şehidi Uzman Çavuş Aktağ'ın cenazesi Giresun'da

Afrin’de terör örgütüne yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın naaşı Ordu-Giresun Havaalanı'nda askeri törenle karşılandı.

Afrin şehidi Uzman Çavuş Aktağ'ın cenazesi Giresun'da
İHA'nın haberine göre Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerce tanka düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın cenazesi memleketi Giresun’a getirildi.

Ordu-Giresun Havalimanı'na askeri uçakla getirilen şehidin naaşını Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, şehidin babası Mehmet Aktağ, annesi Tülay Aktağ, şehidin eşi ve henüz 2 yaşlarındaki çocuğuyla birlikte askeri erkan ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Ordu-Giresun Havaalanı'na getirildi. Burada şehit oğlunu karşılayan baba Mehmet Aktağ, “Bana izin verin oğlumun intikamını almak için Afrin’e gideyim. Gerekirse ben de şehit olayım ama bana izin verin oğlumun intikamını alayım” diyerek feryat etti.

Henüz 2 yaşlarındaki Muhammed Enes ise şehit babasını her şeyden habersiz üzerinde askeri kamuflaj ve elindeki oyuncakla oynayarak karşıladı.

Şehidin cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı konvoyla önce Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine götürüldü. Yollarda ise şehide Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunuldu. Şehit, ilçede düzenlenecek askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.