Afrin şehidinin eşi yürekleri burktu

Afrin şehidi Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan’ın eşi Gamze Mehmethan, düğün fotoğraflarının aynılarını bir yıl sonra bu kez tek başına çektirdi. “Anılarımızı yaşamaya hiçbir şey engel değil” diyerek paylaşımda bulundu.

Afrin şehidinin eşi yürekleri burktu
Vatan Gazetesi'nden İlker Akgüngör'ün haberine göre Afrin’de 27 Ocak 2018’de şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Fatih Mehmethan’ın eşi Gamze Mehmethan, eşiyle çektirdiği düğün fotoğraflarının aynısını bir yıl sonra bu kez tek başına çektirdi. Gamze Mehmethan, sosyal medyada yayınladığı fotoğrafları “Çekim yaptığımız bu evi tamamen kapatmışlardı. Duvarından atlayıp girdim içeri. Anılarımızı yaşamaya hiçbir şey engel değil. Bir yıl öncesi/bir yıl sonrası” yorumuyla paylaştı.

“Kalk da bana gel”

Boynunda şehit eşinin askerlik künyesini ve alyansını taşımaya devam eden Gamze Mehmethan, 17 Eylül 2017’de evlendi, ancak evliliğinin 4. ayında şehadet haberini aldı. Hem de kardeşini askere uğurlamak için düzenledikleri asker kınasında… Şehidin cenazesine eşinin üniformasıyla katılan Gamze Mehmethan, eşinin tabutunun başında “Kalk da bana gel” diyerek gözyaşlarına boğulmuştu.

Gamze Mehmethan şehit eşi Fatih Mehmethan’ın doğum günü olan 8 Şubat 2018’de paylaştığı mesajla birçok kişiyi ağlatmıştı: "Ben Gamze Mehmethan. Afrin’in Fatih’inin Gamzesi. Sevgili Bay Mehmethan siz benim masalımın kahramanıydınız. Tüm Türkiye’nin diline düştünüz. Sevgili canım güzel kocam, sen dünyanın en eğlenceli eşi, en iyi arkadaşı, en iyi akıl hocasıydın hep öyle kalacaksın. (...) Hayal kadar güzeldin. Bu kadar iyiliğin hayal olduğunu düşünürdüm. İyi ki doğmuştun ve benim olmuştun. Ölene kadar seninim, öldükten sonra benimsin."

Elimde sadece anılar kaldı

Gamze Mehmethan, Riva’da çekilen fotoğraflarla ilgili Vatan’a konuştu: "Fotoğrafları görümcem Hilal Abla paylaştı. Haberim yoktu. Bu kadar yayılmasına şaşırdım. Fatih’le şehitliğe dair konuşurduk. Beni hep bu duruma hazırlardı. Yokken bile daha önce söyledikleriyle destek oldu. Bu süreçte eşimin görev aldığı, anılarımızın olduğu yerlere gitmeye başladım. Anılar çok acı veriyor ama Fatih’in yanımda olduğunu hissettiriyor. Fotoğraflar çekilirken çok ağladım. Acımı böyle yaşıyorum. Dünyada ölüm var ve eşimden kalan fotoğraflar çok değerli. Elimde bir tek bu anılar kaldı."

Afrin şehidinin eşi yürekleri burktu