Afrin'de tam 91 nokta temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'de sürdürdüğü operasyonların ilk aşamasında sona gelindi.

Afrin'de tam 91 nokta temizlendi
Yeni Asır'da yer alan habere göre bölgeyi çepeçevre saran 'Hilal'in tamamlanması için sadece batı ve kuzeyde iki bölge kaldı. Bu bölgelerin de en geç hafta sonuna kadar temizlenmesi planlanıyor. Askeri kaynaklar, Hilal'in tamamlanmasının ardından hızla merkeze girilerek meskun mahal çatışmalarına başlanacağını bildirdi.

SICAK ÇATIŞMA

Zeytin Dalı Harekatı'nın 33'üncü gününde Afrin kırsalındaki köylere ilerleyiş sürerken yer yer sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Gülbaba'daki fırtına obüsleri ve tanklar tarafından Darmık Dağı arkasındaki YPG mevzileri tek tek imha edilirken, ÖSO birlikleri ise Afrin kırsalındaki köylerde ilerlemeye devam ediyor.

Bölgede yoğun sise rağmen karadan ilerleyen ÖSO birlikleri ile YPG'liler arasında dün sıcak çatışmalar yaşandı. Çatışma sesleri Türkiye tarafından da duyuldu.

91 NOKTA TEMİZLENDİ

Harekatın 33. gününde Karababa ve Uverkan köylerinin alınmasıyla birlikte Afrin'de biri belde merkezi, 63'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere toplam 91 nokta örgütten kurtarılmış oldu. Son olarak Harrab Summak köyü de teröristlerden temizlenmişti.

MÜNBİÇ SINIRINDA DA ELLER TETİKTE

Zeytin Dalı Harekatı ile olası operasyon yapılacak merkezler arasında gösterilen, omurgasını terör örgütü PYD'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SGD) denetimindeki Münbiç sınırında da hareketlilik yaşanıyor. Münbiç ile sınır komşusu olan Cerablus'ta operasyon için teyakkuz durumunda olan ÖSO güçleri, oluşturdukları cephelerde elleri tetikte görev yapıyor. 24 saat nöbet tutan ÖSO birlikleri, zaman zaman gelen taciz ateşlerine de anında karşılık veriyor.

Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede olan Arap ve Türkmenlerin ağırlıklı olarak yaşadığı az 100 bin nüfuslu Halep'in Münbiç ilçesi, Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte 2012 yılında Özgür Suriye Ordusu güçlerinin denetimine girmiş, 2014'ün ilk günlerinde ise buranın kontrolü Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısındaki Cerablus ile birlikte terör örgütü DEAŞ'a geçmişti.