Ağaoğlu At Koşturuyor

Bir erkeğin araba, tespih gibi kadın koleksiyonunun parçası olmak bu kadınların gururuna hiç mi dokunmuyor?

Ağaoğlu'nun boy boy tasnif ettiği, sınıflandırdığı eşlerinedir bu sorum Cumhuriyetin Hanımefendileri, sizler ne pahasına nelerden vazgeçtiniz Allah Aşkına farkında mısınız?

Yoksa bir kadın, bir erkek yanlış evlilik yapabilir, evli bir kadın başka bir erkeğe veya evli bir erkek başka bir kadına gönül verebilir bütün bunlar anlaşılabilir, gereğini yapar yeni bir hayat kurabilirler ama bütün eşler bir arada adam ortada bu başka bir model. Buna Kült derler, Kült ve toplum dışıdır, hadi bunu da bir tarafa bırakalım.

Bir adamın numara verdiği veya büyük, küçük, ortanca diye sıfatlandırdığı bir yaratık gibi anılmak bu kadınların hiç mi gururuna dokunmuyor yahu?

Ne gururu para varken diyeceksiniz, doğrudur da, şişine şişine bilmem kaç metre kare evinden poz veren bir kadın konu, komşu ailesinin, anasının, babasının yüzüne nasıl bakıyor acaba diye düşünmek hakkımız.

Peki bu kadınlar gurursuz diyelim, parası için bu duruma kadınların amenna dediklerini bile bile, sevilmeden birliktelik yaşamaya razı adamın hiç mi gururu yoktur?

Yoksa Ağaoğlu bir kült mü kurdu, malum parası var herşeyi yapabileceğinden çok emin, ya da kendisi Murmon diyeceğim ama çok eşlilik orada da çoktan yasaklandı.

Terör algısı, işin acı yanını hiç anlamamış olması böyle hassas bir konu üzerine espriler yapabilmesini herhalde anlamaya fıtratı müsait değil diye izah edebilir ancak.

Fakat fakir ve zenginler arasında  koyduğu 'Karanfil' ve 'Gül' ayrımı, insan bir cümlede bu kadar pot rekoru kırabilir mi dedirten cinsten, pervasız, cüretkar ve kendinden emin, Sinan Çetin şehrin ortasında meydan boş diye ata bindirmişti kendisini meğer bir bildiği varmış.

Ağaoğlu işte böyle bir adam, kafa bloklanmış gibi ama ya yanındakiler, bu pervasızlıklara gülenlerler, okumuş adamlar salonda bayağı güldü, kimbilir kimlerdi bu utanmazlığın parçasına kahkahalarıyla iştirak edenler.

Ağaoğlu'nun iki yanında oturan  üstdüzey yöneticilerine gelince biri Hasan Rahvalı Hürriyet grubundan transfer, öbürü eski Aktif bankacı Önder Halisdemir. Mezun olduğu lisenin derneğinde de yönetim kurulunda yazılanlara göre….

Durum vahim çok vahim, hatta içler acısı....

Sonra cahillerin kafası çok daha net diyene kızıyoruz, elbette eğitimden vazgeçecek değiliz, soru nasıl bir eğitim olması gerektiği böyle eğitimle okumuşu okumamışı daha uzun yıllar Ziya Paşa’nın şu sözlerini rahmetle  anarız.

'Bed asla necabet mi verir üniforma, zerduz palan vursan eşşek yine eşşektir.'

Bu Cumhuriyeti ölülerimizin arkasından espriler üreten zenginler kurmadı, tam aksi senin gibileri zengin etti ama at koşturman için değil Ağaoğlu 93. Şeref yılını kutlayacağız sonbaharda seninle de sensiz de, benimle de bensiz de, ne diyeyim ya devlet başa ya kuzgun leşe.

Bu adam bir de reklam ağası, mum etmiş piyasayı nasıl ayakta duruyoruz hangi rüzgara karşıyız sizde görün be artık kardeşim...

Sacit ASLAN