Naci Ağbal: "‘Yıkacağım’ demekle ülke yönetilmez"

Maliye Bakanı Ağbal, muhalefetin dile getirdiği seçim vaatlerine ilişkin, “’Buluruz canım, kaynak sorun olmaz. Gideceğim şurayı yıkacağım, şu harcamayı yapmayacağım.’ demekle ülke yönetilmez” diye konuştu.

Ağbal: "‘Yıkacağım’ demekle ülke yönetilmez"
Akşam'ın haberine göre Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçe disiplininin önemine dikkati çekti. Bütçede sahip olunan kazanımların aynen korunacağını belirten Ağbal, AK Parti’nin 16 yıldır bütçe yaptığını ve bunun ülkede hiçbir hükümete nasip olmadığını söyledi.

En güçlü yönlerinden

Muhalefetin her yıl başında, “Sizin bu bütçeniz ne olacak, tutacak mı acaba?” dediğini ancak her yıl sonunda da bütçe hedeflerini tutturduklarını vurgulayan Ağbal, uluslararası kuruluşlar ve kredi derecelendirme kuruluşlarının dahi ülke ekonomisinin en güçlü yönlerinden biri olarak bütçe disiplinini ve kamu maliyesi dengelerini gösterdiğini hatırlattı.

Rakamlara hakimiyetsizlik

Bakan Ağbal, seçim sürecinde herkesin vaatlerde bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “‘Buluruz canım, kaynak sorun olmaz. Gideceğim şurayı yıkacağım, şu harcamayı yapmayacağım.’ demekle ülke yönetilmez. Ülke ekonomisine ilişkin rakamlara hakimiyetsizlik var."

360 milyarlık vaat yükü


Ağbal, kamu maliyesindeki sağlamlığa işaret ederek, “CHP’nin vaatleri yaklaşık 360 milyar lira tutuyor. Mali disiplini her zaman önemsedik. Sayın Cumhurbaşkanımız bize her zaman, ‘Bütçe disiplinine uygun adımlar atmaktan asla vazgeçmeyin.’ diyor. Cumhurbaşkanımız ekonomiyle ilgili bir mesele olduğunda, hiç tereddüt etmeden atmamız gereken adımları atma noktasında bizi cesaretlendirdi” dedi.