Ahmet Suphi Altındöken olayında flaş gelişme!

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde vurulması ile ilgili katil zanlısıyla birlikte bir gardiyan ve kadın adliyeye sevk edildi.

Ahmet Suphi Altındöken olayında flaş gelişme!
Milliyet'te yer alan habere göre bu arada Gültekin Alan ile adliyeye sevk edilen cinayetin 6. şüphelisi çete lideri Ahmet Tekin Baykal çıktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "2 cezaevi müdürü ile 3 görevli açığa alındı. İçeriden destek almadan cezaevine silah sokulamaz. Bir görevlinin silahı soktuğunda dair ciddi bulgular var." dedi.

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda üniversiteli Özgecan Aslan’ın katili 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken’i tabancayla vurarak öldüren hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan ile sona yardım ettiği öne sürülen aralarında bir infaz koruma memuru ve silahı cezaevine soktuğu iddia edilen bir kadının da bulunduğu gözaltındaki bazı kişiler de adliyeye sevk edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı.

Tuvalette bulduğunu ileri sürdüğü tabancayı bir gardiyanın başına dayayarak ölüm tehdidiyle hücrelerindeki baba Necmittin Altındöken ve oğlunu koğuşlarında tabancayla vuran katil zanlısı Gültekin Alan, büyük gizlilik içinde Adana Adliyesi’ne getirildi. Alan’a yardım ettiği öne sürülen şüpheliler de sorgulanmak üzerine ayrı ayrı adliyeye getirildi. Şüphelilerin ifadesi olayı sorgulayan Cumhuriyet Savcısı tarafından alınırnken, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi uygulandı.

BOZDAĞ AÇIKLADI

Müfettişler ve cumhuriyet savcılarının soruşturma/inceleme sonuçlarını aktaran Bozdağ şu bilgiyi verdi: "Çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Bütün bunları herhangi birinin aşabilme imkanı yok. Bu bizim değerlendirmelerimize göre, içeride görev yapan 1 infaz koruma memurundan veya diğer 1 çalışandan ancak destek alarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. 1 müfettiş ile 2 kontrolörü olayı tetkik etmek ve gerekli incelemeleri yapıp, rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Soruşturma bütün detaylarıyla şu anda sürüyor. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

6 KİŞİ SORGULANIYOR

Cinayetle ilgili olarak katil zanlısı Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan Adana’da paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Yüksel, mahkum Hüsamettin Bağlar ve silahı ona götürdüğü ileri sürülen Gamze Bağlar ile infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan’ın gözaltında olduğu belirtildi. 6’ncı kişinin ise kimliği öğrenilemedi.

Tabancanın cezaevine Gamze Bağlar tarafından sokulmasına yardımcı olduğu iddiasıyla sorgulanan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan’ın sorgusunda olay günü izinli olduğunu ve suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi.

Ahmet Suphi Altındöken’in katil zanlısı adliyede, 2 cezaevi müdürü açığa alındı.

CEZAEVİ CİNAYETİNİN 6’INCI ŞÜPHELİSİ ÇETE LİDERİ

Özgecan Aslan’ın katilinin katil zanlısı Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6’ıncı kişinin ise Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000’li yılların başında Ege Bölgesi’nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek- senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı.

O dönem Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Ulusal Çete’ raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Çerkez kökenli Ahmet Tekin Baykal, 2008 yılında asker ve polisin ortak yaptığı helikopter destekli ’Anafor’ operasyonda Kuşadası’ndaki villasında yakalanmış yargılandığı İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce suç örgütü kurmak ve yönetmekten toplam 70 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İzmir ve Buca cezaevlerinde yatan Ahmet Tekin Baykal’ın 14 ay önce  İzmir’den Adana’ya nakledilmiş, cinayetten mahkum  Gültekin Alan ile aynı koğuşta kaldığı belirtildi.

FERHAT YÜKSEL DE SORGULANIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan ve FTÖ/PDY operasyonunda tutuklanınca ’Ben paralelci olamam, ben ülkücüyüm’ diyen Ferhat Yüksel de katil zanlısı ve diğer şüpheliler ile birlikte pazartesi günkü cezaevi cinayeti ile ilgili sorgulandığı bildirildi.

CENAZENİN DEFİNİ SORUN

Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından 2 gece önceeki gece annesi Naciye Tan’a teslim edilen Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi Tarsus’ta toprağa verilemeyince tekrar Adana Devlet Hastanesi morguna getirildiyse de, defin gerçekleşemedi. Tarsus ve Adana’da mezarlık yeri verilmediği ileri sürülen Ahmet Suphi’nin cenazesi hastane morgunda bekletiliyor. ’Çöpe mi atayım?’ diyerek isyan eden anne Naciye Tan’ın dün morga girerek oğlunun cenazesini baktığı ardından da hastaneden ayrıldığı bildirildi.  Altındöken’in cenazesinin nerede nasıl defnedileceği merak konusu haline geldi. Sosyal medyada ise ’Yatacak yeri yok denilen bu olsa gerek’ şeklinde yorumlandı.

Anne Naciye Tan’ın avukatı İbrahim Kaplan cenazeyi Tarsus veya Kocaköy’de toprağa vermek üzere müracaat ettiklerini, ancak belediyelerin yer göstermediğini, bunun skandal olduğunu başka bir yere gömerek suç işlemediklerini söyledi.