Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısının ilk ifadesi!

Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürerken cinayetle ilgili detaylar tam olarak netleşti. Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısı Gültekin Alan cinayeti tek başına işlediğini belirterek 'Geç gelen adalet tecelli etmiştir' dedi.

Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısının ilk ifadesi!
Milliyet'te yer alan habere göre katil zanlısı Gültekin Alan'ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin Bağlar ile anlaşma yaptığı, bu çerçevede Bağlar'ın eşi Gamze'nin olayda kullanılan tabancayı vücuduna gizleyerek cezaevine girdiği, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın da yardım ettiği anlaşıldı. Olay günü Gültekin Alan ile Adana Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreter vekili Ferhat Yüksel'in birlikte spora götürüldüğü, Yüksel'in önde giderek infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada katil zanlısının aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi ile babası Necmittin Altındöken'in odasına gittiği, mazgalların altından evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapıya gelen Ahmet Suphi'yi ardından da arkasındaki babasına ateş ettiği anlaşıldı.

İNFAZ KORUMA MEMURU GAZİNOCU ÇIKTI

İnfaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın olaydan 2 gün önce 9 Nisan'da 6 ay süreli ücretsiz izin aldığı anlaşıldı.

Açığa alınan Hacı Ahmet Özdoğan'ın katil zanlısı Gültekin Alan'ın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana'da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı saptandı. Yine Gültekin Alan'ın Tokat'tan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın işlettiği mekan için kadın temin ettiği, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin Alan'a teslim edilmesini sağladığı ortaya çıktı.

SORGULARI SÜRÜYOR

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten öldürme' gibi suçlardan hükümlü Gültekin Alan'ın aynı cezaevinde 'Silahlı çete kurmak' suçundan hükümlü olan Ahmet Tekin Baykal ile yakın ilişki içinde olduğu kaydedilirken, Ferhat Yüksel'in de katil zanlısı Gültekin Alan'ın emanet para hesabına para yatırdığı iddialarının araştırıldığı öğrenildi.

Katil zanlısı Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, hükümlü Hüsamettin Bağlar ile eşi Gamze Bağlar'ın sorgusu sürüyor.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste öldürülmüştü. 11 Şubat 2015 tarihinde işlenen cinayette, minibüs şoförü Suphi Altındöken tecavüz girişimine direnen genç kızı bıçaklayarak ve döverek öldürmüştü. Elleri kesilmiş ceset ormanda bulunmuş, cinayet Türkiye çapında gösterilerle protesto edilmişti.

DHA YURT - Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısı adliyede, 2 cezaevi müdürü açığa alındı (6)

SUPHİ'NİN KATİLİ KONUŞTU: "GEÇ GELEN ADALET TECELLİ ETMİŞTİR"

Adana Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısı Gültekin Alan, cinayeti, tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını söyledi. Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, "Devletin askerini, polisini, jandarmasını, savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan'ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir" diye konuştu.