AIDS hastası gencin hayatı kâbusa döndü

İzmir'de yıllar önce sevgilisinden HIV virüsü bulaştığı için AIDS hastası olan Ü.B. (36) önyargılar yüzünden bir türlü iş bulamadığını belirterek yardım istedi.

AIDS hastası gencin hayatı kâbusa döndü
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Ü.B, "İş için başvurduğum bütün kapılar yüzüme kapandı. İnsanlar benden vebalıymışım gibi kaçıyor. Tek isteğim kendi ayaklarımın üzerinde durabileceğim bir iş" dedi.

İzmir Konak'ta yaşayan Ü.B'nin hayatı, 2005 yılında birlikte yaşadığı sevgilisinden kendisine HIV virüsü bulaşmasının ardından alt üst oldu.

AIDS dokunmakla bulaşmıyor

Akrabaları tarafından dışlanan Ü.B'nin yanında sadece annesi kaldı. Babasını küçük yaşta kaybeden Ü.B, annesinin emekli maaşıyla ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi.

Önyargılar nedeniyle iş başvurusu yaptığında HIV taşıyıcısı olduğunu saklamak zorunda kaldığını söyleyen Ü.B., "Şeker hastası olduğumu söylüyorum. HIV olduğumu duyan işverenler her türlü hakareti edip beni kovuyor. Artık kimliğimi saklamadan rahat çalışabileceğim bir iş istiyorum" diye konuştu. Ü.B, "Bu hastalık cinsel ilişke veya kan yolu dışında hiçbir şekilde bulaşmaz. Ama insanlar onlara dokunduğumda bulaşacağını zannediyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Defalarca kendimi öldürmeyi düşündüm. Annem de artık yaşlı bir kadın. O öldüğünde ben tek başıma nasıl ayakta duracağım? Biri artık sesimi duysun" dedi.