Aile hekimliği mercek altında

Sağlık Bakanı Demircan, aile hekimliği ile ilgili çalışma yürüttüklerini, düzeltilmesi gereken noktalar varsa bunların hekimlerin de görüşleri alınarak düzeltileceğini belirtti. Türkiye'de 24 bin aile hekimi olduğunu söyleyen Bakan Demircan, "Verimliliği artıracağız" dedi.

Aile hekimliği mercek altında
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, aile hekimliği ile ilgili çalışmaların başladığını ve hekimlerin görüşlerine yer vererek çalışma yapacaklarını ifade etti.

'Verimliliği artıracağız'

Türkiye'de hizmet veren 24 bin aile hekimi olduğunu belirterek, "Şimdi geriye döndük, aile hekimliğinin de filmini çekiyoruz. Orada da düzeltilmesi gereken noktalar var mı? Verimliliği artırmamız için ne yapmamız lazım? Aile hekimi olarak çalışan arkadaşlarımızın da görüşünü alarak onlarla birlikte yapmamız gereken bir şey varsa tekrar ele alacağız, verimliliği artıracağız."

Bakan Demircan, şehir hastanelerinin de donanımlarını yerli üretimle karşılamak istediklerini söyledi.

Bakan Demircan, sağlıkta yeni düzenlemelerin yer alacağı yeni kanun hükmündeki kararnamenin de önümüzdeki günlerde çıkmasını beklediklerini ifade etti. Demircan, bir gazetecinin aile hekimliğine ilişkin ne tür düzenlemeler yapılacağını sorması üzerine şunları kaydetti :

"Aile hekimliği Türkiye'de 24 bin doktorun hizmet verdiği birinci basamak sağlık hizmetidir. Önemli bir alan ve önemli bir hizmet kademesi. Bu hizmet kademesinde de verimliliği yakalamak zorundayız. Şimdi geriye döndük aile hekimliğinin de filmini çekiyoruz. Orada da düzeltilmesi gereken noktalar var mı? Verimliliği artırmamız için ne yapmamız lazım? Verimliliği artıracağız."