Ailesini ve köpeğini döven adama 6 ay ceza!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde evde besledikleri köpeğe işkence uygulayan ve köpeği korumaya çalışan eşini darp eden kocaya, 6 ay evden uzaklaştırma kararı verildi.

Ailesini ve köpeğini döven adama 6 ay ceza!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Bayraklı ilçesinde yaşayan ve 13 yıldır Mehmet Murat E. (40) ile evli olan Ş.E'yi (33), iddiaya göre eşi son 4 yıldır sürekli alkol alıp darp ediyordu. Eşinin düzeleceğine inanıp 2 çocukları için şiddete katlanan Ş.E, 10 Aralık gecesi vardiyalı çalıştığı fabrikadan eve geldi.

Ş.E. eve girdiğinde eşi Mehmet Murat E. alkol alıyordu.

İddiaya göre, Mehmet Murat E, sebepsiz yere evde baktıkları 2 aylık cocker cinsi köpeği tekmelemeye başladı. Bu sırada Ş.E. köpeği kurtarmak isterken, Mehmet Murat E. eşini yumrukla darp etti.

HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Şikayet üzerine polis merkezine giden Mehmet Murat E. olay gecesi yaşananları hatırlamadığını belirterek, o gece alkol aldığı sırada işten gelen eşine kapıyı açtığını ve daha sonra ceketini alıp evden çıktığını ileri sürdü.

Sabah eve geldiğinde ise eşinin kapıyı açmamasına sinirlendiğini ifade eden Mehmet Murat E, eşini darp ettiğini belirtti.

UZAKLAŞTIRMA ALDI

Ş.E'nin şikayeti sonrası İzmir 16. Aile Mahkemesi, Mehmet Murat E'nin şiddet mağduru Ş.E'ye ve evde bulunan cocker cinsi 2 aylık yavru köpeğe karşı kötü muamelede bulunduğu ve bulunma ihtimalinin devam ettiği görüldüğünden, Mehmet Murat E'nin evden 6 ay uzaklaştırılmasına ve çocuklarına yaklaşmamasına karar verdi.

VERİLEN CEZALAR YETERLİ DEĞİL

Hayvanlara kasten yapılan kötü muamele ya da işkence ve hayvanların öldürülmesiyle ilgili mevcut kanunda verilen cezaların kamu vicdanını tatmin etmediğini belirten avukat Çiler Nazife Koşar, "Meclis'te bekleyen kanun teklifinin bir an önce yasallaşması ile birlikte hayvanların can olarak kabul edilmesi, hayvanların korunmasını sağlamamızda çok işe yarayacaktır" dedi.