Ajanlar Mali Şube’de cirit atmışlar

Büyük kumpas öncesi FETÖ’cü müdür Saygılı’yı ziyarete gelen casus Topuz’un yanındaki kimliği belirsiz 3 kişiyle Mali Şube’deki yabancı yoğunluğu incelemeye alındı.

Ajanlar Mali Şube’de cirit atmışlar
Akşam'dan Levent Albayrak'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 17/25 darbe girişiminin arkasındaki isimleri deşifre etmek için titiz bir çalışma yürüttü. Kumpas operasyonlarının ana karargâhı olarak bilinen Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü kamera kayıtları geçmişe doğru incelemeye başlandı. Yapılan ilk incelemelerde ABD İstanbul Başkonsolosluğunda irtibat görevlisi olan Metin Topuz’un görüntülerine hiçbir ziyaretçi giriş kaydı olmadan 5 ve 7 Kasım 2013’te dönemin Emniyet Müdürü Yakup Saygılı’nın odasına girdiği ve yaklaşık 1 saat kalarak şubeden ayrıldığı belirlendi.

GÜLEN’İN AVUKATI!

Verilerde en çarpıcı isim ise FETÖ elebaşı Gülen’in firari avukatı Mehmet Kadir Filizler. Filizer’in darbeden 1 ay önce 18 Kasım 2013’te operasyonu yöneten FETÖ’cü Yakup Saygılı’ya geldiği belirlendi. Filizer’in 18 Aralık 16:09’da elinde bir evrak çantası ile Mali Şube koridorlarında görünüyor. Tutuklu Emniyet Müdürü Saygılı’nın özel kalemi tarafından karşılanarak makam odasına alınan Filizer ve yanında bulunan kimliği belirlenemeyen bir kişi 45 dakikalık bir toplantının ardından ayrılıyor. Filizer’in yapılan darbe girişimindeki evrak bilgi ve belgelerin yurt dışına çıkartılması için rol oynadığı değerlendiriliyor.

Darbe hazırlığı yapmışlar!

ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz, 17 Aralık kumpası öncesi dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’yı 2 kez ziyaret gitti. Topuz’un işi DEAŞ elemanı olması nedeniyle Narkotik Şube ile. Ama o her defasında 17-25 Aralık kumpasının 1 numarası Saygılı’ya niye gitti? Oysa Yakup Saygılı’nın başında olduğu birim uyuşturucu operasyonu yapmıyor. Kasım 2013’te yapılan bu görüşmelerden sonra FETÖ’cü Saygılı seçilmiş hükümeti devirmek için harekete geçti.