AK Parti genç kesime verdiği sözleri tutuyor

Seçim vaatlerini hayata geçirmek için kolları sıvayan AK Parti, gençler için para musluğunu açacak. İş kuranlara 150 bin liraya varan destek ve vergi muafiyeti sağlanacak. Üniversite öğrencileri ve askerlere verilen para artacak. İşe girenin maaşını 1 yıl devlet ödeyecek.

AK Parti genç kesime verdiği sözleri tutuyor
Takvim'de yer alan habere göre 1 Kasım seçimlerinden önce toplumun tüm kesimlerine müjdeler veren AK Parti, bu vaatleri hayata geçirmek için düğmeye bastı. Emeklilerden polislere, kadınlardan çiftçilere, esnafa kadar milyonlar için önemli düzenlemeler için kolları sıvayan AK Parti, gençler için de para musluğunu açacak. Girişimci gençler için 150 bin liraya varan desteğin ve vergi muafiyetinin önü açılacak. Üniversite öğrencilerinin bursu, er ve erbaşların harçlığı artırılacak. İlk kez işe girenlerin maaşını 1 yıl devlet ödeyecek. İşte önümüzdeki dönemde gençlere sağlanacak destekler:

1 YIL MAAŞ DEVLETTEN

Kendi işini kurmak isteyen gençlere proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verilecek. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek. Gençlerin kullanacakları 100 bin lira kredi için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 kefalet imkanı sağlanacak. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak.

* Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek.

* Öğrencilerin 330 lira olan burs miktarları yılbaşından itibaren 400 liraya çıkarılacak.

* GENÇDES programı hayata geçirilecek. Gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi vb. sanatsal faaliyetleri ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek verilecek.

* İlk kez iş bulan her gencin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanması sağlanacak. Bu dönemde gençlerin iş başında eğitimi de temin edilerek beceri kazanmaları sağlanacak, işverenin de personel maliyeti düşürülecek.

* Er ve erbaşların harçlığı 100 liraya yükseltilecek.

* Askeri öğrencilerin 40 ile 200 lira arasında değişen harçlıkları da 2 katına, yaklaşık 450 liraya kadar çıkarılacak.

* Gençlerin okulunu bitirmesinin ardından, iş sahibi olmadan önceki genel sağlık sigortası borçlarının tümü silinecek.

* Lise veya üniversite mezunu gençlerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) giderleri 2 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. nnGençlere ücretsiz internet erişimi imkanı getirilecek.

* Gençlerin pasaport harcı kaldırılacak.

* Türk Hava Yolları'nın öğrenciler için başlattığı iç hatlarda yüzde 20, dış hatlarda yüzde 25 indirim uygulaması devam edecek.


İŞSİZLİK ÖNLENECEK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hükümetin seçim vaatlerindeki kredi imkanlarıyla gençlerin özel sektör veya müteşebbis olması için önü açılacak, finansa ulaşmasına imkan sağlanacak. İşsiz gençlerimiz için bir meslek edindirme olacak ve krediler, genç işsizliğin önüne geçecek" dedi.