AK Parti ilk adımı atıyor!...

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 1 Kasım seçimlerinin değerlendirildiği MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

AK Parti ilk adımı atıyor!...
Milliyet'te yer alan habere göre seçimin kazananının Ak Parti olduğunu ifade eden Çelik, “Kaybeden partiler olabilir ama kaybeden vatandaşımız yoktur” diye konuştu.

Ak Parti’nin pozitif siyaset yaklaşımını benimsediğini ifade eden Çelik, “Diğer partilerin Ak Parti’yi suçlamamalarını isterdik. Hala dış politika, Cumhurbaşkanlığı makamı konuları negatif olarak ele almalarını seçim öncesi de yaptılar.

Buzdolabından çıkar

Yüksek kaliteli dil ile kendilerini anlatırlar. Rakiplerimize saygı duyduk hep. Her parti kaliteli işler yapsın istedik. Kimseyle rövanş duygusu içinde değiliz. Rövanş partisi değiliz. Türkiye yönetme sorumluluğu içinde gereken vakarla hareket ediyoruz rövanş dili kitabımızda yazmaz”
dedi.

Yeni Anayasa konusunda da Çelik, “Millet yazsın anayasayı. Millet bunu istiyor. Siyasi partilerin diyalog geliştirme çağrılarına açığız” dedi. Başkanlık sisteminin Anayasa çalışması içinde yer alıp almayacağına dair bir soruya da Çelik, “Daha önce resmi görüş olarak ifade edildi. Bu meseleler tek mesele değil. Ne şekilde nasıl değerlendirileceği anayasa komisyonu kurulursa ele alınacak meseleler. Türkiye’nin daha geniş, yüksek normlara ihtiyacı var” yanıtı verdi.

Çözüm sürecine ilişkin soru üzerine de Çelik, “Çözüm süreci silahlı unsurların ülke dışına çıkmasıyla ilgilidir. Kamu düzeni ve çözüm süreci alternatif değildir. Bu bölge bundan sonrasında silahlı unsurlara tahammül etmez. Terör örgütüne karşı olduklarını söyleyen siyasiler bunu ifade etmeli. Silahlar bırakılıp, gömülmelidir.

Kamu düzeni konusunda tam hakimiyet sağlandıktan sonra buzdolabı meselesi gündeme alınabilir, çıkarılabilir. Kamu düzeni sağlanmadan karşı taraftan gelen çözüm süreci devreye sokalım çağrılarını ciddiye almıyoruz, kulağımız kapalıdır. Devlette görüşüyoruz, seçimden sonra diyalog çözüm aşaması başlayacak denmesi doğru değil”
dedi.