AK Parti'den flaş seçim ittifakı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Seçim ittifaklarını konuşmak için erken” dedi.

AK Parti'den flaş seçim ittifakı açıklaması
İHA'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak saat 15.00'te AK Parti yöneticileriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı sistemine uyum yasaları konusunda uzun süredir devam eden çalışmalar toplantıda ele alınacak.

"SEÇİM İTTİFAKINI KONUŞMAK İÇİN ERKEN"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, zirve öncesinde gazetecilere açıklama yaptı. Ünal şunları söyledi: "Uyum yasalarıyla ilgili bir heyet seçim işleri başkanımızın başkanlığında çalışmalarını sürdürmekteydi. Bu çalışmalar neticesinde yapılanların müzakeresini sayın cumhurbaşkanımızla yapacağız. Seçim ittifakı teknik bir konu konuşmak için erken. Partilerin günü geldiğinde yetkili kurullarda konuşulur, sonra da ilgili komisyonlar oluşturularak bunların müzakereleri gerçekleştirilir. Bugünkü gündem, yeni hükümet sistemiyle ilgili mevcut sistemin uyumlu hale getirilmesi açısından yapılan bütün değerlendirmeler. Bunun içinde seçim yasası da var, siyasi partiler kanunu da var. Bugün de sayın cumhurbaşkanımızla istişareleri yaptıktan sonra çalışmalara devam edeceğiz."

"FOTOKOPİ ÜZERİNDEN GÜNDEMİ Mİ KONUŞACAĞIZ?"


CHP'nin Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği belgeleri kamuoyuyla paylaşmasını değerlendiren Ünal şunları kaydetti:

"CHP'nin ısrarla siyasetin ve Türkiye'nin gündemini rehin alacak tarzda girişimler oluyor. Siz ortaya bir iddia atıyorsunuz, cumhurbaşkanının yakınlarının yurtdışında hesaplara para gönderdiği gibi tuhaf bir iddia ortaya atıyorsunuz. İddianızı ispat için sunduğunuz belgeler bunu ispat eder nitelikte değil. Bu belgelerin de niteliğini bilmiyoruz. Başsavcılık tarafların mahkemeye başvurmasından dolayı bu belgeleri talep etmiştir. İçeriği bizim tarafımızdan bilinmediği sürece bizim nezdimizde sahte hükmündedir. Dağıtılan dekontlar fotokopiler. Fotokopi üzerinden gündemi mi konuşacağız? Orijinalleri yargıya teslim etsinler. Bundan sonraki süreçte yargı karar verecek. Cumhurbaşkanımız da şimdi yeniden bir dava daha açıyor. Şirketin yetkilileri de karşı dava açtılar. Bu mesele artık TBMM'nin gündeminde değil, mahkemede konuşulacaktır. Artık Türkiye'nin gündemini meşgul etmekten CHP vazgeçmelidir."