Akdeniz ve Ege'de hiç yer yok!..

Bayram’da Ege ve Akdeniz’deki otellerin tüm odaları satıldı. Ege’de 1 Temmuz-15 Eylül dönemi için rezervasyonlar yüzde 80’e ulaştı. 15 güne kadar da tam doluluk yakalanması bekleniyor.

Akdeniz ve Ege'de hiç yer yok!..
Takvim'den Betül Alakent'in haberine göre okul tatilinin hemen ardından gelen Ramazan Bayramı, turizmcinin yüzünü güldürdü. Yerli turist, Ege'den Akdeniz'e tüm kıyılarda otelleri yüzde 100 doldurdu. 1 Temmuz ile 15 Eylül arasındaki Ege'deki doluluk ise yüzde 80'e ulaştı. Kalan odaların da 15 günde dolması bekleniyor. Ege Turistik Otelciler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, "Ege'de Asos, Foça, Ayvalık gibi butik oteller ile Çeşme ve Bodrum'daki 5 yıldızlı oteller bayramda yüzde 100 doldu" dedi.

SEZONU KAPATTI

Ege'de bayram sonrasında da talebin yüksek olduğuna dikkat çeken İşler, "1 Temmuz-15 Eylül arasında yüzde 80 dolulukları yakaladık. Kalan kısmın da 15 güne kadar dolacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Turizmcinin bu yıl yüzünün güldüğünü belirten İşler, yıl genelindeki doluluk oranlarının geçen yıla göre yüzde 15 arttığını kaydetti.

Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ise geçen yıl satışlarının yüzde 65 Akdeniz, yüzde 35 Ege olarak şekillendiğini belirterek, "Bu yıl ise Ege yüzde 45'e çıktı" dedi.