Akhisar'dan süper hamle!

Süper Lig’in Egelisi,Slovak yıldızı kiralamak için devreye girdi. Üç kulübün daha ilgilendiği oyuncu için son kararı Fenerbahçe teknik direktörü Advocaat verecek.

Akhisar'dan süper hamle!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Süper Lig'deki 5. sezonunda zor günler geçiren Akhisar Belediyespor, transferde önemli hamleler yapmaya başladı. Ligin ikinci yarısına daha güçlü bir kadroyla girmek isteyen Akhisar'ın kurmayları ligin önemli oyuncuları yakın takibe aldı. Yeşil-siyahlı ekibin şimdiki hedefinde ise Fenerbahçe'nin yıldız orta saha oyuncusu Miroslav Stoch var. Daha önce G.Saray'dan Hamit Altıntop'u kadrosuna katmak için girişimlerde bulunan kurmaylar, Stoch için de Fenerbahçe'nin kapısını çalacak. Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat'ın gözüne girmeyi başaramayan ve sadece 14 maçta forma giyen 27 yaşındaki Slovak futbolcunun devre arasında gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Akigo'nun teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın Stoch'u mutlaka kadrosuna katmak istediği, yönetimin de futbolcuyu kiralama formülüyle temaslara başladığı öğrenildi. Slovak orta saha oyuncusunun Akhisar'ın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'den Bursaspor, Kasımpaşa ve G.Antep'in de devreye girdiği öğrenildi. Stoch ile ilgili kararı F.Bahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat verecek.

Transfere hızlı girdi

Transfer listesinde Galatasaray'dan Hamit Altıntop ve Fenerbahçeli Miroslav Stoch gibi çok önemli ve yıldız isimleri bulunduran Akhisar Belediyespor transfere hızlı bir giriş yaptı. Akigo devre arası gelmeden Tolunay Kafkas'ın raporu doğrultusunda iki yıldızı renklerine bağlamıştı.

Yönetim ilk olarak Trabzonspor'un eski oyuncusu Olcan Adın ile anlaşarak bombayı patlatmıştı.

Olcan'ı bonservis bedeli ödemeden alan Akigo, geçtiğimiz günlerde de Gaziantepspor'la yollarını ayıran Daniel Larsson'la anlaştı. Yönetim İsveçli Larsson'la 2,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Kariyeri çok parlak

Ülkesinde Nitra formasıyla profesyonel futbol kariyerine başlayan Stoch, bir yıl sonra İngiliz ekibi Chelsea'ye transfer olup hızlı bir yükseliş dönemine girdi. İngiltere'de iki sezon forma giyen Slovak yıldız, transfer olduğu Hollanda ekibi Twente'de ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı.

2010'da Fenerbahçe'ye transfer olan ve o dönemde G.Saray'ın kapısından dönen Stoch, sarı-lacivertli ekiple ilk sezonunda ligde, sonraki iki sezon da kupada üst üste şampiyonluk sevinci yaşadı.

Stoch, Yunan ekibi PAOK, Birleşik Arap Emirliklerinde Al Ain ve Türkiye'de de Bursaspor'da kiralık olarak forma giydi. Sezon başında yeniden F.Bahçe'ye dönen Stoch, ilk yarıda kupa, lig ve Avrupa olmak üzere 14 maçta görev aldı.
Konular Spor Haberleri