Akıllı telefonda 'en iyi pozu yakalamanın' ipuçları!

Fotoğrafçılık alanında akıllı telefonların tartışmasız üstünlüğü devam ediyor.

Akıllı telefonda 'en iyi pozu yakalamanın' ipuçları!
Sabah'ta yer alan habere göre verilen tavsiyelerde süper yavaş çekim özelliğini sunan Motion Eye kameraya sahipXperia XZ Premium, akıllı telefonlar kullanıldı.

PORTRELERİNİZE KARAKTER KATIN

Işığın düştüğü noktalarla oynayın. Bu noktalar, fotoğraf üzerinde dramatik etkiler yaratabilir. Çekmek istediğiniz kare için yüzün yarısı ışıkta diğer yarısı karanlıkta kalacak şekilde bir kompozisyon oluşturmayı deneyin. Ekstra derinlik içinse Xperia XZ Premium'un HDR özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

Gece selfie çekimlerinde net bir selfie için ışığın arkanızdan değil yüzünüze geldiğinden emin olun. Xperia akıllı telefonunuzun ön kamerasında Süper Otomatik Modu'nu etkinleştirin. Böylece ön kameranın son derece hassas sensörleri sayesinde az ışıkta mükemmel selfie'ler yakalayabilirsiniz.

ETKİLİ YEMEK FOTOĞRAFI İÇİN

Mükemmel yemek fotoğrafları çekmek için flaş kullanmaktan kaçının. Yemekler doğal ışıkta çekildiğinde daha iyi görünür.

Flaşınızı kapatın ve yemeklerinizin fotoğrafını pencereye yakın bir yerde çekin. Resminizin odağını değiştirmek, onu daha da çekici hale getirebilir. Xperia akıllı telefonunuz ile odağın nerede olmasını istiyorsanız ekranınızda oraya dokunmanız yeterli olacaktır.

DÜŞÜK IŞIKTA GÜZEL KARELER

Akıllı telefonunuzu düz bir yüzeye yaslamayı deneyin. Yakalamak istediğiniz sahne daha iyi ışık koşullarında tanımlandığı kadar güzel görünmediğinden akıllı telefonunuzu ne kadar sabit tutarsanız o kadar canlı fotoğraflar elde edersiniz. İyi çekim ile unutulmaz bir çekim arasındaki farkı, ortamdaki ışığı nasıl kullandığınız belirler. Az ışıkta fotoğraf çekmek, ambiyansı yakalamaktan ibarettir. Pozlama ve beyaz dengesine ince ayar yapmak büyük farklar yaratabilir.