Akne problemine son veren maske

Dermatoloji uzmanı Dr. Nezih Karaca, akne maskesiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Akne problemine son veren maske
Akşam'da yer alan habere göre Dermatoloji uzmanı Dr. Nezih Karaca, akne maskesiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Özellikle ergenlerde akne büyük bir sorun teşkil ediyor. Akne maskesi her yaş için uygun mu ve nasıl uygulanıyor?

‘Acnelan Akne Maskesi’ akne problemi olan her yaş grubu için kullanılabilen bir yöntem. Özellikle ilaç tedavilerinden fayda görmemiş veya ilaç tedavisi kullanmak istemeyen hastalar için gayet uygun bir seçenek. Hastanın yüzü temizlendikten sonra problemli bölgelere maske uygulanır. Hastanın cilt hassasiyetine göre 3-5 dakika bekletilip temizlenir ve nötralize edilir. İşlemden sonra yüzde hafif bir kızarıklık gelişse de ilerleyen saatlerde kızarıklık yatışır. 2-3 gün içinde ise yüzde 1-2 gün süren küçük soyulmalar ortaya çıkar ve uygun yağsız yatıştırıcı ve nemlendiricilerle bu durum da hızla düzelir. Bu seanslar 15-20 gün aralıklarla hastanın ihtiyacına göre tekrarlanır.

Akne maskesi sadece sivilceleri mi yok ediyor?

Sivilcelerde bulunan bakteriyel oluşumları bitkisel olarak yok ederken aynı zamanda yağ bezlerinin çalışmasını dengeleyip yeni akne gelişimini önlüyor ve yine eş zamanlı olarak komedon dediğimiz tıkaçların da temizlenmesini sağlıyor. Bu süreçte bir yandan da gözenekler daha sıkı hale gelmiş oluyor.

Beslenmeye dikkat ederek akneden kurtulmak mümkün mü?

Hastaların bazı gıdaları akneyi artırıcı olarak suçladığı bilinmektedir. Aknenin Kitawa yerlilerinde hiç olmayışı, batıda ise yaygın görülmesi diyetin rolünü düşündürür. Yüksek glisemik indeksli gıdalar, süt ve süt ürünlerinin akneyi artırıcı rolü birçok çalışmada gösterilmiştir. Dermatologlar akneli hastalarına medikal tedaviyle birlikte akneyi artıran gıdalardan fakir diyet önererek tedavide daha başarılı olabiliyor. Ancak sadece beslenmeye dikkat ederek akneden kurtulmak söz konusu değil.
Konular Kadın / Bakım