Akrabaya-ortağa danışmanlık ihalesi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ firarisi danışmanı Erkan Karaarslan’ın akrabalarına ihaleyle kıyak geçtiği ortaya çıktı. Karaarslan’ın teyzesinin oğlu mobilyacı Osman Çolak ve börekçi ortağı İsmail Aydın’a milyonlarca liralık danışmanlık ihalesi verdiği belgelendi.

Akrabaya-ortağa danışmanlık ihalesi!
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde akıllara durgunluk veren bir danışmanlık ihalesi gerçekleştirildi. FETÖ suçundan aranan firari sanık Erkan Karaarslan'ın talimatıyla kurulan iki danışmanlık şirketinin Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'den ihale aldıkları iddia edildi. Şirketlerin sahiplerinden birinin mobilya ve dekorasyon işleri yapan teyzesinin oğlu Osman Çolak, diğer şirketin sahibinin ise Karaarslan'ın ortağı börekçi İsmail Aydın olduğu ortaya çıktı.

28 İHALE ALMIŞ

Karaarslan'ın her iki şirkete de milyonlarca lira değerinde danışmanlık adı altında ihaleler verdiği ileri sürülüyor. FETÖ firarisi Erkan Karaarslan'ın Nevşehir'de börekçilik yapan İsmail Aydın ile mobilyacılık yapan teyzesinin oğlu Osman Çolak adına kurduğu şirketlerle Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yaklaşık 28 danışmanlık ihalesi aldığı ve bunlar hakkında hepsi için ayrı ayrı dava açıldığı bilgisine ulaşıldı. Danışmanlık hizmeti adı altında alınan ihalelerin toplam tutarının da 7 milyon lira olduğu öğrenildi. Bu ihalelerde görev alan kişilerin aynı zamanda FETÖ soruşturması kapsamında 26 aydır soruşturmaların Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca devam ettiği ileri sürüldü.

BELEDİYE MÜŞTEKİ BAŞKAN ŞÜPHELİ

Bu ihalelerle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine ve edimin ifasına fesat karıştırma ve azmettirme ile resmi belgede sahtecilik suçlarından Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin müşteki olduğu, firari FETÖ'cü Erkan Karaarslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile börekçi ve mobilyacının da şüpheli olarak yargılandığı ortaya çıktı.

BAZILARI HALEN AKTİF

FETÖ firarisi olan Erkan Karaarslan ve ekibinin 2014 yılı itibariyle Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'de onlarca ihale aldığı bu şirketler hakkındaki açılan davalar devam ederken bazılarının hala aktif görevde oldukları ileri sürüldü.