Akupunktur kilo verdirir mi?..

Dr. A.Tayfur Yağcı, "Obezite tedavisinde diyet ve egzersizin dışında bir başka yöntem yoktur. Akupunktur, alışkanlık tedavilerinde kullanılır. Kilo verme de beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ile mümkün olduğuna göre akupunktur hastaya çok büyük kolaylıklar sağlar" dedi

Akupunktur kilo verdirir mi?..
Yeni Asır'da yer alan habere göre obezitenin kronik bir rahatsızlık olduğunu ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini dile getiren Akupunktur ve Medikal Estetik Merkezi'nin sahibi Dr. A. Tayfur Yağcı akupunktur yönteminin nasıl kilo verdirdiğini anlattı.

- Obezite nasıl ortaya çıkar?
Şişmanlık, vücutta yağ dokusunun normalden fazla olmasıyla karakterize bir hastalıktır. Genetik, metabolik, hormonal ve sinirsel birçok karmaşık sistem şişmanlığın oluşmasında rol oynar. Aile yapısı, beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzı, psikolojik sorunlar, bazı ilaçlar bu karmaşık sistemin herhangi bir basamağında etkili olarak şişmanlığa giden yolu açar. Şişmanlık sıklığı dünyada giderek artmaktadır. Ortalama sıklık yüzde 25 olarak verilmektedir. Bu yüzdeye şişman olmayıp da ideal kilosunun üzerinde olanlar da katılınca bu oran yüzde 50'ye ulaşmaktadır.

- Peki neden gereğinden fazla besin tüketiyoruz?
Bu soruların yanıtları araştırılmış ve obez kişilerin yemek yeme konusunda daha çabuk uyarıldıkları, damak tatlarının daha gelişmiş olduğu, daha geç doydukları ve yemek yeme işinin günlük yaşamları içinde kafalarını daha fazla meşgul ettiği gözlemlenmiştir.

- Obezite ile nasıl mücadele edebiliriz?
Obezite bir hastalık olduğu için, diyet uygulayıverip bırakmakla ortadan kaldırılamaz. Yeni beslenme alışkanlıkları ve yeni bir yaşam şekli gerekmektedir. Obezitenin de şeker hastalığı ya da yüksek tansiyon gibi yaşam boyu tedavi edilmesi gerekir.

- Obezite sonucu ortaya çıkan hastalıklar nelerdir?
Vücudumuzda yağ dokusunun artması ile obezite sorunu ortaya çıkıyor. Bununla birlikte oluşacak tıbbi problemlerin en önemlileri arasında kalp ve damar hastalıkları, tip II şeker hastalığı, hipertansiyon, safra taşı oluşumu, karaciğer yağlanması, uyku ve solunum problemleri, eklemlerde dejeneratif değişiklikler özellikle bel, diz, kalça gibi vücut yükünü taşıyan eklemlerde kireçlenme yer alır.

- Obezite tedavisinde akupunkturun ne gibi faydaları vardır?
Obezite kronik bir rahatsızlıktır. Obezite tedavisinde diyet ve egzersiz dışında bir başka yöntem yoktur. Akupunktur ise obezite tedavisinde çok iyi bir yardımcıdır. Bilindiği gibi akupunktur alışkanlık tedavilerinde kullanılır. Kilo verme de beslenme alışkanlıklarının ve yaşam tarzının değiştirilmesi ile mümkün olduğuna göre bu yeni alışkanlıkların edinilmesi sırasında akupunktur hastaya çok büyük kolaylıklar sağlar. 30-40 kilo fazlası olan hastaların tabii ki uzun bir zaman diyet yapmaları gerekir. Ancak, çoğu insanda böyle sabır olmadığı için her pazartesi başlanan diyetler her cumartesi sona erer. İşte bu gibi hastalarda akupunktur büyük başarılar sağlar ve hastalar onlarca kilo verebilir.

- Akupunktur nasıl uygulanıyor?
Zayıflama tedavisinde iğne kullanılmadan kulak akupunkturu uygulanmaktadır. Kulakta tespit edilen noktalar lazerle uyarılarak bitki tohumları ile bu uyarı sürekli hale getiriliyor. İğnesiz, ağrısız, acısız bir yöntem uygulanır.

Jokey pantolonuna mezoterapi ve lipoliz

Vücudumuzun bel, karın, sırt, kol veya basen bölgesinde jokey pantolonu dediğimiz bölgesel yağlanma problemlerinin sadece diyet ve egzersiz ile çoğunlukla çözülemediğini söyleyen Yağcı, bu bölgelerdeki yağlanmalar için mezoterapi ve kimyasal lipolizin etkili yöntemler olduğunu söyledi. 19 yıldır mezoterapi uygulaması yaptığını da dile getiren Yağcı, "Karın ve bel bölgelerinde aşırı yağlanma, kalçalarda belirgin jokey pantolonu görünümü oluşturan yağlanma var ise, mezoterapi ile birlikte bu bölgelere soyadan elde edilen fosfatidil kolin ve deoksikolik asitten oluşan kimyasal lipoliz ilacı da enjekte edilerek olumlu sonuçlar alıyoruz" dedi.

Akupunkturun yardımcı özellikleri

1. İştahı düzenler ve yemeklere saldırma güdüsünü ortadan kaldırır.
2. Mide asidi kontrol altına alınarak, mide kazınması yanması gibi sorunlar ortadan kaldırılır.
3. Düşük kalorili beslenmeden dolayı yaşanabilecek halsizlikler önlenir.
4. Metabolizma hızını düzenler. Akupunkturla tedavi gören hasta kendi kendine yaptığı diyetlerden daha kolay kilo vermeyi başarır.
5. Akupunktur tedavisi sırasında, vücutta serotonin ve endorfin seviyeleri artmaktadır. Bu hormonlar diyet yapan kişiye huzur verir, sedasyon sağlar. Böylece diyet yapan kişi, eski yemek yeme zevkinin kısıtlanmasından dolayı huzursuzluk ve tedirginlik yaşamaz.
6. Kan şekeri düşmesini (hipoglisemi) önler. Sinirlilik el ayak titremesi olmaz.
7. Açlık, başağrısı yaşanmaz.
8. Tansiyon değişiklikleri (hipotansiyon- hipertansiyon) olmaz
Konular Kadın / Bakım