'Al bayrakla verdik al bayrakla alıyoruz'

Tekirdağ’da sel sularında kaybolan er Sefa Parhan’ın cansız bedeni, ağaca sarılı halde bulundu. AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehmi Parhan’ın kardeşi olduğu öğrenilen Sefa Parhan’ın cenazesi toprağa verilecek.

'Al bayrakla verdik al bayrakla alıyoruz'
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Tekirdağ'ın Saray ilçesinde sağanak nedeniyle yükselen derede askeri zırhlı personel taşıyıcı aracın sele kapılması sonucu akıntıda kaybolan tankçı er Sefa Parhan'ın naaşına ulaşıldı. Parhan'ın cansız bedeni kaybolduğu alandan yaklaşık 500 metre ileride AFAD ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekibi tarafından bir ağaca sarılmış vaziyette bulundu.

OTOPSİ YAPILACAK

21 yaşındaki Sefa Parhan'ın şehit olduğu haberi, İzmir'in Çiğli ilçesindeki baba evine ateş düşürdü. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan şehidin, AK Parti Çiğli Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehmi Parhan'ın kardeşi olduğu öğrenildi. Haber duyulur duyulmaz şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı, vatandaşlar şehit evine akın etti. Terhisine 17 gün kala şehit olan Sefa Parhan'ın naaşı askeri törenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Törene katılan acılı ağabeyin, "Kardeşimi al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz" sözleri herkesi duygulandırdı.

HERKESTEN DUA İSTEDİ

Kardeşi ile en son 2 gün önce telefonda görüştüğünü belirten ağabey Fehmi Parhan, "Al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz. Rabbimin izniyle başımızı yere indirmedi. Allah'ımıza şükrediyoruz. Milletimizin ve devletimizin başı sağ olsun. Herkesin duasını istiyoruz" dedi.

'YÜZME BİLMİYORUM' DİYE BAĞIRMIŞ

Sefa Parhan'ın sela kapılarak şehit olduğu araçta bulunan, ilçede emlakçılık yapan 26 yaşındaki Murat Aksoy, yaşadıkları hayatta kalma mücadelesini anlattı. Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki kontrolünden sonra taburcu edilen Aksoy şunları anlattı:

"Mahsur kalanları kurtarmak için 4 asker, 2 polis ve ben zırhlı personel taşıyıcı aracına bindik. Araçla karşıya geçerken sol taraftan beton gibi bir yere çarptığımızı hissettim. Çarpmadan sonra hakimiyetini kaybetti ve araç sel sularında sürüklenmeye başladı. Biz dere sularına kapıldık ve su aldığını fark ettik. Aracın üst kapağı açıktı, 400 metre sürüklendikten sonra oradan dışarı çıktık. Bir iki defa dalıp çıktım ve sığ bir noktaya geldim. Ayağa kalkıp kendimi sabitlemeye çalıştım. Üzerimdeki montu çıkardım herkes o anda bir yerlere tutundu"

Sel sularına kapılan askerin bir ağaca tutunduğunu bir süre sonra gözden kaybolduğunu anlatan Aksoy, "İki asker iki ağaç vardı derenin ortasında; ona tutundular. Kepçe ve halatla yardım edip bizi kurtarmaya çalıştılar. Beklediğimiz sırada askerin sesini duydum, 'Ben yüzme bilmiyorum' diyordu. Diğer asker arkadaşı da arkasından 'Gitti' diye bağırdı. Sonra asker gözden kayboldu" diye konuştu.

SON ŞARKI 'SU MİSALİ'

Parhan'ın, birliğinde asker arkadaşlarına şarkı söylediği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı. Parhan, görüntülerde kışlada bir arkadaşının çaldığı saz eşliğinde Orhan Ölmez'in, 'Su Misali' adlı şarkısını söylüyor.