'Alaattin abime yanlış yaptım, bacağım feda olsun'

Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla Kırıkkale cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı’nın adamı olduğu ileri sürülen 27 şüpheli İstanbul merkez olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

'Alaattin abime yanlış yaptım, bacağım feda olsun'
Milliyet Gazetesi'nden Ferit Zengin'in özel haberine göre organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla Kırıkkale cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı’nın adamı olduğu ileri sürülen 27 şüpheli İstanbul merkez olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. 6 tabanca, 2 pompalı tüfek ve yüklü miktarda mermi ve fişekle gözaltına alınan ve yaralama, gasp ve yağmayla suçlanan çete üyeleri arasında Çakıcı’nın 3 yeğenin de bulunduğu öğrenilirken, Çakıcı’nın talimatıyla ismini kullananları kendi kendine cezalandırttıkları tespit edildi.

Çakıcı’nın adamları olarak kendilerini tanıtan şahıslar tarafından gasp edilip, dövülerek ve silahla vurularak yaralandıklarını ileri süren vatandaşların İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada, savcılık talimatıyla harekete geçen İEM Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları araştırmalar da benzer yöntemlerle 10’un üzerinde vatandaşı mağdur eden 33 şüpheliyi belirledi.

Tespit edilen şahıslara yönelik olarak yapılan 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen İEM Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bu sabah İstanbul  ve Antalya’nın da arasında bulunduğu 7 ilde düzenlediği  baskınlarda gözaltı kararı bulunan 27 şüpheli ismi gözaltına aldı.

Eş zamanlı baskınlarla 6 tabanca, 2 pompalı tüfek, 380 adet mermi ve bir telsizle gözaltına alınan şüpheliler arsında Çakıcı’nın yeğenleri Cihan, Başar ve Adem Çakıcı’nın da bulunduğu öğrenildi. Yapılan soruşturmada yaralama, yağma, gasp, haraç ve talan suçlarıyla suçlanan 27 şüpheli arasında bulunan 3 yeğenin Alaattin Çakıcı’nın talimatıyla adını kullanan şahısları kendi kendilerine cezalandırttığı da öğrenildi.

Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan şüpheliler arasında bulunan yeğenlerin cezaevindeki Çakıcı’nın talimatıyla adını kullanan şahısları belirlediği ve ardından silahla kendi ayaklarına kurşun sıkarak kendi kendilerini cezalandırttıkları öğrenildi.

Kendi kendine cezalandırma sırasında, “Alaattin abime yanlış yaptım. Bacağım feda olsun” şeklinde bağırttırıldıkları da polis tarafından tespit edilen şahısların vido görüntülerine ulaşan polisin cezalandırma yönteminin aydınlatılması için  önümüzdeki günlerde Çakıcı’yı İstanbul’a getirerek ifadesine başvuracağı öğrenildi.