Alaçatı sörfle şenlenecek

Alaçatı'da Pegasus Airlines Surf&Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde windsurf şampiyonası yapılacak. Şampiyonaya 25 ülkeden 64'ü erkek, 21'i kadın toplam 85 sporcu katılacak...

Alaçatı sörfle şenlenecek

Pegasus Airlines Surf&Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesindeki windsurf şampiyonası, Alaçatı Belediyesi'nin desteğiyle ve Sportworks organizasyonu ile gerçekleşecek. PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı yarışlarına, erkeklerde Slalom Dünya Şampiyonu ve Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, kadınlar da 2011 tur lideri Sarah Quita Offringa, 2010 Dünya Şampiyonu Karin Jaggi, 2010 dünya ikincisi Valerie Arrighetti'nin de yer aldığı, 25 ülkeden 64'ü erkek, 21'i kadın toplam 85 sporcu katılacak. Dünya Kupası'nı takip eden sporcularımız Enes Yılmazer, Çağla Kubat ve Lena Aylin Erdil de PWA Windsurf Dünya Kupası'nda 55.000 euro'luk ödül için mücadele edecek. Yarışlarda ayrıca Ertuğrul İçingir, Bora Kozanoğlu, Remzi Kocakıran gibi toplam 10 Erkek, Dilara Uralp, Burçe Vardarlı, Melek Toroman gibi 8 kadın Türk sporcumuz da start alacak.

CUMARTESİ BİTECEK

Çağla Kubat Windsurf Academy'de bugün başlayacak kayıt işlemlerinin ardından ve ilk yarışlar saat 14.00 de gerçekleşecek Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda yarışlar, hafta boyunca devam edecek ve 13 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek. 25 Şubat'ta Vietnam'da başlayan 7 ayaklı PWA Dünya Turu'nda Kadınlar kategorisinde final yarışları Alaçatı'da gerçekleşirken, erkekler kategorisinde şu anda Fuerteventura'da devam eden yarışlardan sonra şampiyonluk mücadelesinde kozlar Alaçatı'da paylaşılacak.

ŞÖLEN HAVASINDA
Pegasus Airlines Surf&Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde izleyiciler, efsanevi 'windsurf'çülerinin yarışlarını takip ederken yarış merkezinde düzenlenecek farklı aktivitelerle yazın en güzel anlarını yaşayacak. Alaçatı merkezinde konumlandırılacak mobil sahnede çeşitli aktiviteler, sporcu söyleşileri ve imza törenleri de düzenlenecek. Şampiyona'ya Co-sponsor olarak destek veren Rowenta, destek sponsoru olarak organizasyonda yer alan Watsons, Solto, Budget, BMW, Jansport ve Vans ile medya sponsorları Power FM ve CNN TURK şampiyona boyunca çeşitli aktiviteler gerçekleştirecek. Bu aktivitelerde yarışlar windsurf şölenine dönüşecek.

PEGASUS SURF&SOUND SPOR VE MÜZİK FESTİVALİ'NDE NELER VAR?

PWA Windsurf Dünya Kupası Erkek- Kadın kategorilerinde yarışlar
BMW X1 Sunset Party
Red Bull Night Ride Party
Rowenta Summer Dance Party
Power FM DJ FUNKY C
Pegasus "SUP" challenge (Surf üzerinde kürekle ayakta yarış)
Pegasus Surf Simulatör



Konular Spor Haberleri