Alaçatı'da fiyatlar uçtu!

Bu yaz kazığın adresi Alaçatı oldu. Bodrum'un pabucunu dama atan Alaçatı'daki bazı uyanıklar; 3 Adana dürüm yiyen tatilciye 105 lira hesap kesti.

Alaçatı'da fiyatlar uçtu!
Takvim'de yer alan habere göre Bodrum'dan gelen kazık haberleri out; Alaçatı'dan gelen kazık haberleri in oldu! Son 2 yıla 50 liralık lahmacunla damgasını vuran Bodrum Türkbükü, bu sene yerini Çeşme'nin gözde bölgesi Alaçatı'ya bıraktı.

YÜZDE 30'A VARAN ZAM
Türkbükü'ndeki uçuk fiyatlar nedeniyle rotalarını Alaçatı'ya çeviren yerli turist, bu sezon karşılaştıkları fiyatlarla neye uğradığını şaşırdı. Bodrum'a oranla sınırlı sayıda işletmenin bulunduğu Alaçatı'daki bazı uyanık esnaf, bu yılki yoğunluğu fırsat bildi. Mönülerine yüzde 30'a varan zam yapan mekanlar, tatilcinin cebini yaktı. Önceki günlerde Alaçatı'dan gelen uçuk kumru fiyatına; şimdi de dürüm eklendi. 3 genç, önceki akşam 'Cabbar' adlı kebapçıya gitti.

CEPLERİ DE YANDI!
Toplamda 3 adet Adana dürüm yiyen tatilci gençler; gelen hesabı görünce Adana Kebap'ın acısını daha da iyi fark etti! Hem ağızları hem de cepleri yanan tatilciler; 3 dürüm için 105 lira ödedi. Tatilciler, mönüyü görmek istedi. Ancak mekanın görevlileri, yeni açıldıkları için henüz ellerinde mönülerinin olmadığını dile getirdi. Tatilcilerin bir diğer iddiasına göre; 105 liralık hesap karşılığında kendilerine fiş de verilmedi.

İLK KAZIK KUMRUDAN
Alaçatı'dan bu yaz gelen 'uçuk fiyatlar'ın ilkinin kahramanı; İzmir'in geleneksel tadı kumru oldu. 1 kumru ve 1 ayranın 40 liraya satıldığı Alaçatı'da şimdi ise 'Adana Kebap krizi' çıktı. Bazı tatilciler de 20 liralık satılan limonataya isyan etti.