Alaçatı'nın adını 'POS' koydular

İzmir’in dünyaca ünlü turizm beldesi Alaçatı’da ‘POS’ cihazı ile tahsilat uygulaması başladı. Borçlu eğlence mekanlarına avukatları ile giden içecek firmalarının tedarikçileri, alacaklarını POS cihazı kullanarak hesaplarına geçiriyor.

Alaçatı'nın adını 'POS' koydular
Yeni Asır Gazetesi'nden Kahraman Durak'ın haberine göre Türk turizminin son 20 yılına damgasını vuran ve ünlü isimlerin akın ettiği Alaçatı, geçtiğimiz yaz yine milyonlarca turisti çekmeyi başardı. Taş otelleri, eski köy evleri, bozulmamış otantik sokakları, gastronomi restoranları, eğlence mekanları ve beach clubları ile Türkiye'nin en zengin isimlerinin vazgeçemediği Alaçatı, pahalılığı ile de adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Kiraların yüksek olması fiyatlara yansırken, yoğun talebin de üst gelir seviyesine göre ayarlanmasına neden oldu.

FARKLI BİR GELİŞME YAŞANIYOR

Tüm bu güzellikleri ve farklılıkları ile dikkat çeken, Port Alaçatı ile bilinen Alaçatı'da sezonun son günlerinde farklı bir gelişme yaşanıyor.

Sezon boyunca beldedeki birçok restoran ve eğlence mekanına içecek tedarikinde bulunan firmalar şimdi alacaklarını tahsil etmek için avukatları ve pos cihazları ile sokaklarda mekan mekan dolaşmaya başladı.

SOSYETİK MEKANLARDA

Alaçatı köy içi başta olmak üzere, Hacı Memiş Mahallesi ve bazı plajlarda bulunan en sosyetik restoran ve beach clubların içecek satın aldıkları firmalara ödeme yapmadıkları iddia ediliyor. Uzun süre tahsilat yapamayan tedarikçilerin hukuk yoluyla soruna çözüm aradığı belirtiliyor. Tedarikçiler avukatları ve ellerindeki pos cihazlarıyla mekanların kapısını çalıyor. Adları sık sık magazin basınında yer alan ve en ünlü isimlerin gittiği mekanların dahi borçlarını ödemedikleri ortaya çıkarken, içecek tedarikçilerinin toplamda birçok mekandan 1 milyon lirayı aşan borcunu tahsil etmeye çalıştığı belirtildi.

MÜŞTERİLER FİRMANIN POSUNA ÖDEME YAPIYOR

Kimi mekanlar ise ödeme yapabilmek için farklı bir yöntem uygulamaya başladı. Kış sezonunda da açık olan borçlu bazı mekanların ödeme yapmak için müşterilerinin içecek firmasının pos makinasından hesap ödemesini sağladıkları, bu yöntemle az da olsa borçlarını ödedikleri öğrenildi.

MUHTARLIK İCRA TEBLİGATLARI İLE DOLDU

Her yaz sezonunun sonunda olduğu gibi bu kez de Alaçatı Muhtarlığı'na icra takibi evrakları gönderildi. Kimisi kira, kimisi ise tedarikçi borçlarını ödeyemezken, 300'ü aşkın icra takibi evrakının muhtarlığa gönderildiği iddia edildi.