ALBÜMÜ ÇIKIYOR...

“Havuç” rolüyle şöhreti yakaladı, küçücük yaşında başladığı kariyerine reklam filmleri ve sinema filmiyle devam etti.

ALBÜMÜ ÇIKIYOR...

“Havuç” rolüyle tanındıktan sonra “Furkan” olarak müzik dünyasına giriş yapmak zor oldu mu?     

- Oyunculuk yaptığım dönemde de müzik vardı. Ama profesyonel olarak ilk defa bu albümle kendimi gösterme fırsatı buldum. şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Çok emek verdiğim ama çok da keyif aldığım bir hazırlık dönemi yaşadım. Tabii ki Havuç’u akıllardan silmek çok kolay değil ama zaten ben de bunu istemiyorum, çünkü Havuç karakteriyle gurur duyuyorum. Bana çok önemli bir background’u çok küçük yaşlarda kazandırdı. Bundan sonra Furkan olarak müzik adında iyi şeyler gerçekleştireceğime inanıyorum. Çünkü müziğime güveniyorum.      

Dizinin bir bölümünde “Havalı havalı havuç kafalı” diye bir rap şarkısı söylüyordun. O şarkıda senin de payın var mı? O zamanlar rap müzikle daha iç içe olduğunuzu söyleyebilir miyiz?

- O şarkıyı oyuncu ağabeyim Necmi Yapıcı yazmıştı. O dönem rap müzik Türkiye’de yeni yeni tanınıyordu. Dizide de güncel hayatı takip etiğimiz için, senaristimiz rap şarkıyı uygun görmüştü. Ama benim rap’e özel bir ilgim yok. O dönemde de bu konuyla ilgili çok teklif gelmişti ama kabul etmemiştim. Benim müziğim rap değil.

MÜZİĞE OKUL KOROSUNDA BAŞLADIM     

Müziğe başlaman nasıl oldu?


- Müziğe birçok müzisyen gibi okul korolarında başladım. 13-14 yaşlarındayken 3-4 arkadaşımla beraber amatör bir grup kurduk. Daha sonra okul ve derslerdeki yoğunluğumdan dolayı bir süre ara verdim. Albüm fikri olgunlaşmaya başladığı dönemlerde de yaklaşık 1,5 yıl Mint Akademi’de şan, solfej, gitar dersleri aldım. Hâlâ da oradaki eğitimime devam ediyorum. Üniversite sınavından hemen sonra da albüm çalışmalarım başladı.

Yaptığın müziğin türü ne?

- Müziğimi illa ki bir türe sokmam gerekirse, pop rock diyebilirim. Altyapısı sağlam, tanıdık unsunlar içeren ve beni bu yaşlarda en iyi ifade eden müzik türünün bu olduğunu düşünüyorum.

SOKAKTA RAHATÇA DOLAİŞAMIYORDUM

Çocuk yıldızlar büyüyünce “kayıp birer hayat” oluyor. Bu konuda senin hayatın nasıldı?


- Bütün çocuk yıldızlar için durumun aynı olduğunu düşünmüyorum. Çok küçük yaslarda, çok büyük şeyler yaşıyorsun, bu tabii ki çok zor bir süreç. Bu noktada aile ve yapımcılar çok büyük önem taşıyor. Ben bu anlamda çok şanslıydım, ailem hep yanımdaydı. ıpte yürüyen bir cambaz gibisin ama asla düşmüyorsun, çünkü yanında seni destekleyen sonsuz bir güç var. Küçük yaşta ünlü olmak bana çok şey kazandırdı. Önemli isimlerle çalışma ve tanışma fırsatı buldum. Bu, hayata bakış acıma da büyük artılar kattı. Neler kaybettin diye sorarsan, aklıma gelen tek şey “Çocuklar Duymasın” döneminde sokaklarda rahatça dolaşamıyor olmamdı.

Sinema mı, müzik mi? Gelecek planların ne yönde?

- İkisi de benim için vazgeçilmez. Gelecek planlarımın içinde ikisini bir arada yapmak var. Zaten öyle olacak.

İSTEDİM VE YAPTIM

Albümünden bahseder misin biraz? Albümler satmazken senin albüm yapma hikâyen nasıl gelişti?


- Dört şarkıdan oluşan mini bir albüm, “promo albüm” de diyebiliriz. Proje tasarım aşaması dahil yaklaşık bir senelik çalışmanın ürünü. Beni ve duygularımı kusursuz ifade ettiği kanısındayım. Önce ben kendime inandım, yapımcılarım da bana inandı ve bu albümü çıkardık. Benim için önemli olan, inandığım şeyi yapmaktı. Bu albümde de bunu gerçekleştirdim. ıstedim ve yaptım.

BESTE DE YAPIYORUM

Albümde bir besten yok, senin hiç beste çalışman var mı?


- şarkılarımın söz ve müziklerini, aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü de üstlenen Aydın Sarman ve Burcu Güven yaptı. Benim de beste çalışmalarım var ama bu albüme koymadık, inşallah önümüzdeki albümlerde yer vereceğiz.