Aleyna’nın intiharında Mavi Balina şüphesi!..

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 7'nci sınıf öğrencisi Aleyna Akdağ, geçtiğimiz pazar günü ailesiyle birlikte yaşadığı evlerinin çatısında intihar etti.

Aleyna’nın intiharında Mavi Balina şüphesi!..
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre anne ve babası tarafından cansız bulunan genç kızın ölmeden önce herhangi bir not bırakmadığı ve herhangi bir sorununun olmadığı öğrenildi.

Derslerinde çok başarılı olan, arkadaş çevresi tarafından çok sevilen ve yardım severliğiyle bilinen genç kızın intihar nedeni araştırılıyor.

Pazartesi günü sırlarıyla birlikte sonsuzluğa uğurlanan ve sevdiklerinin gözyaşlarıyla toprağa verilen Aleyna'nın intihar sebebinin son aylarda gündeme gelen ve birçok genci ölüme sürüklediği bilinen bilgisayar oyunu 'katil mavi balina' olup olmadığı da araştırma kapsamına alındı.

ÇATIDA CANINA KIYDI

Akıl almaz intihar olayı 26 Şubat pazar günü akşam saatlerinde Karabağlar 3727 sokak 5 numarada bulunan Murat Aldağ ve Esengül Akdağ'a ait evin çatı katında meydana geldi. Kızlarından dışarı çıktıktan sonra haber alamayan aile fertleri evlerinin çatı katına çıktığında korkunç manzara ile karşılaştı. Çatı katına çıkan anne ve babası, kızlarının cansız bedeniyle karşılaştı.

ARDINDA NOT BIRAKMADI

Ailenin ve komşuların ihbarıyla olay yerine gelen 112 ekipleri, yaptıkları ilk müdahalede genç kızın olay yerinde yaşamını yitirdiğini tespit etti. İntihar olayının ardından Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin incelemesinde ise, talihsiz Aleyna'nın her hangi bir not ya da intihar mektubu bırakmadığı ortaya çıktı. Polisin ilk incelemesinde, ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi Aleyna Akdağ'ın, ailesiyle, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla da sorunu olmadığı belirlendi.

MAVİ BALİNA MI?

14 yaşındaki kız, ailesi ve yakınlarının gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlanırken, intiharın nedenini araştıran ekipler genç kızın bilgisayar ve cep telefonunu da mercek altına aldı. Savcılık tarafından el konulan bilgisayar ve telefonda genç kızın oynadığı oyunlar da araştırılıyor. Aleyna'nın, özellikle son aylarda gençleri art arda intihara sürükleyen bilgisayar oyunu 'katil mavi balina'nın kurbanı olma ihtimali üzerinde de duruluyor.