Ali Koç konuştu!..

Haftayı Maliyenin denetimiyle geçiren TÜPRAŞın Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, vergi gelirlerinin yüzde 9.4ünün Koçtan geldiğini belirtip Türkiyenin global oyuncu olmasını istemekten başka niyetimiz yok dedi.

Ali Koç konuştu!..

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, grup olarak Türkiye'nin global bir oyuncu olması dışında bir amaçlarının olmadığını söyledi.

İstanbul Sancaktepe'de, Ford Otosan'ın yeni Mühendislik Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Ali Koç, Maliye Bakanlığı'nın geçen hafta Tüpraş'ta başlattığı denetim ve bu denetimin ‘Gezi Parkı olayları'yla ilgisi olup olmadığı konusunda doğrudan konuşmadı. Ancak verdiği rakamlar ve yazılı konuşma metnine yaptığı küçük eklemelerle konuya ilişkin iddialara ‘rakamlarla gönderme' yaptı.

Ali Koç, Koç Topluluğu'nun ülke ekonomisinin yüzde 9'unu, ihracatının yüzde 10'unu, toplam vergi gelirlerinin yüzde 9.4'ünü teşkil ettiğini belirterek “Hal böyleyken, Türkiye'nin global bir oyuncu olmasını istemekten başka bir amacımız, niyetimiz olması mümkün değildir” diye konuştu. Koç, “Ar-Ge harcamalarının net ciroya oranının Türkiye ortalaması yüzde 0.9 iken, 14 Ar-Ge merkezi bununan Koç'ta bu oran yüzde 1.73 ile uluslararası standartlara yakın seviyelerdedir. Hükümetimizin ARGE'ye verdiği önem bizler için en büyük motivasyon kaynağı” dedi.

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK MÜHENDİSLİK MERKEZİ HALİNE GELECEK

İstanbul Sancaktepe'de temeli atılan Yeni Mühendislik Merkezi 60 milyon TL yatırımla 2014'ün ilk yarısında hizmete açılacak. 60 milyon TL'lik yatırımla 2014 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanan Ford Otosan Mühendislik Merkezi'nde yılda 3 milyon saatin üzerinde mühendislik hizmeti üretilecek. Yaklaşık 20.000 metrekare kapalı, 10.000 metrekare açık alana sahip olacak yeni merkezde Ford Otosan'ın farklı lokasyonlarda çalışan tüm Ar-Ge ekibi aynı çatı altında toplanacak. Çalışanların yaratıcılığını artıracak konforlu bir çalışma ortamı sunması hedeflenen yeni tesiste modern tasarıma sahip ferah ofisler, sosyal alanlar, büyük bir tasarım stüdyosu ve laboratuvarlar bulunacak. Uzaktan kontrol sistemi sayesinde Kocaeli ve İnönü Fabrikaları'ndaki ürün destek ekipleri ve tesiste bulunan test merkezleri arasında iletişim kurulabilecek.

HAKAN ÖZENEN / HABERTÜRK İNTERNET SİTESİ