Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu arasında söz düellosu

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve başkan adayı Ali Koç arasında söz düellosu yaşandı

Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu arasında söz düellosu
Habertürk'te yer alan habere göre Fenerbahçe'de başkanlık seçimi yaklaşırken Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve başkan adayı Ali Koç'tan karşılıklı sert sözler geldi.

Başkan adayı Ali Koç, toplantıda adaylık süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Ali Koç'un söylediklerine cevap verdi. Mosturoğlu'nun konuşmasının ardından Koç tekrar söz aldı. Ali Koç'un son konuşması sırasında bir hayli sinirli ve duygusal olduğu görüldü.

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NUN SÖZLERİ

"Ali bey diyor ki bu bir tango. Rica ediyorum, sponsorlu hesaplar, paralı twitter hesapları bunları kapattırın. Bunları sizin adınıza kim yapıyorsunuz size iyilik yapmıyor. Anamıza avradımıza küfrediyorlar.

Yargıtay kararı konusunda hukuk danışmanınız kimse Ali Bey, sizi yanklış yönlendiriyor. Ayrıca size soruyorum bütün duruşmalara gittim. Bir gün kalkıp geldiniz mi o süreçte? Salona da soruyorum. Kimse geldi mi? Ben gittim.

Konsolide edilmiş mali tabloları göremiyoruz diyorsun. 2012'ye kadar yönetimdeydiniz. Hangi bilançoda konsolide edilmiş mali tablolar sunuluyordu. Sunulmuyorduysa neden itiraz etmiyordunuz?

Aynı noktadayım dediniz. Habertürk'te programa katıldığınızda 'Gözümün üstünde kaşım var, şahsi sevdam aileme zarar verecek' derken ne düşünüyordunuz? Şahsi davam benim aileme zarar verdi Ali Bey, ama ben hala devam ettim, düşmedim. Hep buradaydım.

Sizin reklamınızı yapacak çok sayıda twitter hesabı, sponsorlu facebook sayfaları, medya mecraları var. Sizin reklam için FBTV'ye ihtiyacınız yok. FBTV bugüne kadar hiçbir Fenerbahçe siyasetine karışmamıştır.

Şubelerle ilgili bir şey söylediniz. Şubeleri kapatmak ne sizin, ne Aziz Bey'in yetkisinde. Genel Kurul izin vermediği sürece şubeleri kapatamazsınız.

Sayın Ali Koç, şu an tek aday sizsiniz. Mağduriyet yaratacak bir durum yok ortada. Lütfen bize haksızlık yapmayın."

ALİ KOÇ'TAN ŞEKİP MOSTUROĞLU'NA CEVAP

"Sayın Şekip Mosturoğlu, sen beni çok iyi tanırsın. Benim içim dışım bir. Söylenecek şeyleri üçüncü şahıslara söyletmem. Bana 'Hesapları kapatın' diyorsunuz. Şu odadaki bütün insanların içinde, söylediğini en iyi bilen sensin. Ben lafımı kendim söylerim. Taşere etmem. Başkalarına söyletmem. Açık ve netimdir.

Haber yaptırma, troller kullanma, belli başlı gazeteciler üzerinden gündem yaratma konusunu benden çok çok iyi biliyorsunuz sayın Şekip Mosturoğlu. Beni fake hesaplarla falan sakın itham etmeyin. Siz bu işi benden çok daha iyi biliyorsunuz.

FB TV'ye ihtiyacımız yok dediniz, yine Twitter hesapları dediniz. Benim FB TV'ye ihtiyacım olup olmaması değil. Fenerbahçe'nin başkanlığına aday biri olarak, bir şey yapacaksam FB TV'de yapmayı tercih ederim. Olmazsa da ana mecralara kaymam. Mağduriyet yaratmaya ihtiyacımız yok. Siz oraya reklam verirsiniz, buraya reklam verirsiniz söylemlerini küçük buluyorum.

Kulübe üye kazandırma konularını basının önünde söylemekten utanıyorum. Üye yapmak için 5 yılı geçmiş kongre üyelerimizin aile fertlerine odaklanıyorsunuz. Yok diyorsanız sizin haberiniz yok demeyeceğim çünkü bu konuda en çok çalışanlardan biri sizsiniz Şekip Bey.

Gözlerinizin içine bakarak söylüyorum Şekip Bey. Kulüpte yoğun bir şekilde yeni üye kazandırma konusunda bir çalışma yok diyorsanız ya çift kişiliğiniz var ya da başka bir şey.

Tek aday sizsiniz diyorsunuz. Tarihe baktığımız zaman da başkanımız tarz olarak da hep son dönemeçte açıklamıştır. Karşıda rakip olsun olmasın, bu bir tarz meselesidir. Bu demek değildir ki tek aday vardır. Komiteler kurulmuştur, bu benim hoşuma giden bir durum.

Bakış açımızın çok farklı olduğunu düşünüyorum. Kongre üyeleri, kulübün gidişatından daha fazla haberdar olmalı. Daha fazla sorgulayabilir konumda olmalılar diye düşünüyorum. Sağlıklı bir tartışma ortamı, farklı görüşler, sadece bu camianın faydasınadır.

Lütfen bana tek aday sizsiniz, mağduriyet yapmaya ihtiyacınız yok gibi söylemler... Kimse kimseyi kandırmasın burada. Çok net söylüyorum.

3 Temmuz'dan sonra benim kaçtığımı iddia ediyorsunuz. Şekip Bey siz değil miydiniz 'Eşime, aileme sahip çıktınız' diyen! Bunları söylerken ağzım titriyor!

Hayatımda 2 kez ağladım. Belki bugün de ağlarım. Aziz Yıldırım'ın eşyaları kulüpte toplanırken ağlamıştım. Yemin etmiştim o gün, '1 saatte olsa Aziz başkanım tekrar buraya gelecek' demiştim. Çok şükür geri de geldi."
Konular Spor Haberleri