Alihan Aracı: "Hedefim yurtdışında oyunculuk!"

Nice Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” dalında aday gösterilen ve son olarak da "Hayat Bazen Tatlıdır" dizisiyle karşımıza çıkan Alihan Aracı ile oyunculuk üzerine sohbet ettik.

Alihan Aracı: "Hedefim yurtdışında oyunculuk!"
Alihan Aracı'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Kendinizden biraz bahseder misiniz?


27 yaşındayım. Lisans eğitimimi İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladım. Yüksek lisansıma ise Yıldız Teknik Üniversitesi’nde devam etmekteyim. Küçük yaşlardan beri oyunculuğa olan merakım, üniversitede tiyatro kulüpleriyle devam etti ve sonrasında televizyon dünyasına girmiş oldum.

- ‘Oyuncu olacağım’ diye ilk ne zaman dediniz?

‘Aşk ve Ceza’
dizisine başladıktan sonra bu işin içinde olmak istediğime karar verdim ve o yönde de çalışmalarımı sürdürdüm. Bugün 5. dizimde rol alıyorum, aynı zamanda Nice Uluslararası Film Festivali’nde 4 dalda aday olan ‘Suda Balık’ filminin başrolünde oynadım ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülüne aday gösterildim.

ÖDÜLLER ALMAK İSTİYORUM

- Ailenizde oyuncu var mı?


Hayır ailemizde oyuncu yok. Fakat annemin önemli ölçüde sanata yatkınlığı var. Tabloları ve rölyef çalışmaları evin duvarlarında asılı…

- Hedefiniz nedir? Hayattaki önceliğiniz nedir?

Öncelikle oyunculuk alanında ilk hedefim kendimi her geçen gün daha fazla geliştirmek. Daha birçok güzel işlerde yer almak, ödüllere aday olmak ve ödüller almak istiyorum. Nihai hedefim ise yurtdışında da önemli projelerde rol alabilecek seviyede bir aktör olmak. Hayattaki önceliğim ise hep daha iyi olmaktır! Daha iyi bir insan, daha iyi bir aktör, daha iyi bir inşaat mühendisi… Kendi ‘iyi’ kriterlerime göre her geçen gün daha iyi olmak istiyorum.

HIZLI BİR SETİMİZ VAR

- 5 yıl sonra ‘Kıvanç Tatlıtuğ gibi olurum’ diyebilir misiniz?


Kıvanç Tatlıtuğ çok önemli bir isim. Bugün dünya çapında projelerde yer alabilecek bir aktör haline geldi. Fakat ben daha farklı kulvarlarda olduğumuzu düşünüyorum. Bir de ‘gibi’ olmaktan pek hoşlanmam ben, kendi yaşam kriterlerime göre hayatımda başarılı olmak ve ona göre bir yer edinmek isterim.

- Son zamanlarda oyuncular set saatlerinden sıkıntı duyuyor. Sizin çalışma koşullarınız nasıl?

Bizim setimizde çok geç saatlere kadar çalışmıyoruz, hızlı bir setimiz var. Ama gene de diğer sektörlere göre daha çok mesai harcanan bir iş. Kimi zaman zor olabiliyor.

- Rol model olarak gördüğünüz bir isim var mı?

Benim örnek aldığım oyuncu Kerem Atabeyoğlu’dur. Kendisinin Türkiye’nin en yetenekli oyuncularından birisi olduğunu düşünüyorum. Onun dışında Almila Uluer Atabeyoğlu, Haluk Bilginer, Tamer Levent de örnek aldığım isimler arasında. 
Konular Röportaj