Alina Boz: "Er meydanına çıkmak istiyorum"

‘Paramparça’ dizisindeki Hazal rolüyle çıkış yapan Alina Boz’u yeni sezonda ekrana gelen ve reyting kurbanı olan ‘‘Sevda’nın Bahçesi’’nde Sibel Can’ın kızı rolünde izledik. Boz geçtiğimiz hafta ise ‘Bölük’ adlı sinema filmiyle hayranlarının karşısına çıktı.

Alina Boz: "Er meydanına çıkmak istiyorum"
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün röportajı...

‘Bölük' kaçıncı sinema filmin?

Daha önce ‘Kaçma Birader' filminde oynamıştım. Bu da ikinci denemem oldu.

– Yeni filminle ilgili neler söylemek istersin?
‘Bölük' kalbime dokunan bir film oldu. Sinemaya giden herkes son derece duygusal anlar yaşayacak. Senaryosunu ilk kez okuduğum andan galada filmi izleyene kadar müthiş bir heyecan yaşadım. Rolümü ve filmi çok sevdim. İstanbul ve Çanakkale'de çekilen bu film asker işi oldu.

– Biraz da filmde canlandırdığın karakteri konuşalım…
Hikaye ben doğmadan iki yıl önce, 1996'da geçiyor. Filmde Erdal'ın (Kaan Yıldırım) kız arkadaşı Eylül'ü oynadım. İki sevgili bir ağız dalaşı sonrası küsüyor ve tam da o sırada asker kaçağı olan Erdal apar topar vatan borcunu ödemesi için askere alınıyor. İki sevgili barışacak zaman bile bulamıyor. Tabii o yıllarda şimdiki gibi cep telefonları da yok…

– Filmde Eylül viyolonsel çalıyor. Peki sen enstrüman çalıyor musun?
Viyolonsel güzel ama çalmak için çok çaba isteyen, büyük ve ağır bir enstrüman. Film için viyolonsel dersleri aldım. Keşke zamanım olsa da viyolonsel derslerime devam edebilsem. Küçükken piyano ve gitar çalmayı denemiştim. Sonra oyunculukla buluşunca her şeyi bir kenara ittim.

150 bin liralık dava açtım

– Birçok oyuncu gibi ‘Paramparça' dizisinden paranı alamadın. Konuyla ilgili bir gelişme var mı?
Hakkım olan ve ücretini alamadığım 14 bölüm için 150 bin liralık dava açtım. Dizi ekibinden benim gibi parasını alamayanlar da dava açtı.

‘Paramparça' beni çok yordu

– Dizi mi, sinema mı daha cazip geliyor sana?
Sinema bana daha cazip geliyor. Filmin sonu ve başı, oynadığın karakterin gidişatı belli. Oysa diziler çok farklı. Hem çok yoğun ve yorucu bir maraton hem de oynadığımız karakterle ilgili sürprizler olabiliyor. ‘Paramparça'daki Hazal karakteri inişleri çıkışlarıyla beni çok yormuştu.

‘Sevda'nın Bahçesi' adlı dizide Sibel Can'ın kızı Defne rolündeydin… Dizinin çabuk bitmesine üzüldün mü?
Dizi ne yazık ki reyting kurbanı oldu. Ekranda çok sayıda dizi var ve insanlar hangisini izleyeceklerini şaşırıyorlar. Diziye biraz daha şans verilseydi inanıyorum ki reytingi yükselecekti. Biraz üzüldüm ama ne yapalım, sağlık olsun!

İlk gözağrım Ata Demirer

– Oyunculuk serüvenin nasıl başladı?

Babam Balkan Türkü, annem ise Rus. Ben 7 yaşına kadar Rusya'da kaldım. Dedem beni Rusya'da tiyatrolara götürürdü. Sanırım oyunculuk aşkım ilk o zaman başladı. İstanbul'a gelince Barış Manço Kültür Merkezi'nde tiyatro eğitimi almaya başladım ve ajansa kayıt yaptırdım. Önce bir reklamda, ardından da ‘Cesur Hemşire' dizisinde rol aldım. İlk Ata Demirer'le bir reklam filminde oynadım. O benim ilk gözağrım.

– Okul ne durumda?
Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümü mezunuyum. Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazandım. Tiyatro yapmayı çok istiyorum. Tiyatro, oyunculuğun er meydanıdır ve ben de o er meydanına çıkmak istiyorum.

– Özel hayatınla ilgili pek konuşmayı sevmiyorsun ama aşkı nasıl tanımlıyorsun?
Huzur, sevgi, saygı ve mutluluktur aşk. Aşk yaşadığımı sandığım zamanlar oldu ama daha çok gencim. Bir gün ben de aşkı yaşayacağım, hiç acelem yok.
Konular Röportaj