Alistair’in katili düğünde öldürüldü!

14 yıl önce tabancasından çıkan kurşunla 2 buçuk yaşındaki bebeğin katili olan Daimi Akyüz, tahliyesinden bir hafta sonra kendi düğününde koğuş arkadaşı tarafından pompalı tüfekle vuruldu.

Alistair’in katili düğünde öldürüldü!
Yeni Asır'dan Erdal Çarboğa'nın haberine göre İzmir'de 2003 yılında bebek arabasında uyurken maganda kurşununa hedef olan 2 buçuk yaşındaki Alistair Grimason'un katili Daimi Akyüz, cezaevinden bir hafta önce tahliye olduktan sonra, kendi düğününde koğuş arkadaşı tarafından öldürüldü.

7 Temmuz 2003 tarihinde yaşanan olayda, İskoç baba David Grimason ile Türk eşi Özlem Eşsizhan, tatile geldikleri Foça'da bir kafede otururken, silahlı kavga çıktı. Telefon satıcısı Daimi Akyüz, Ali Bektaş'ı öldürdü, iki kişiyi yaraladı. Seken bir kurşun, çiftin bebek arabasında uyuyan 2 buçuk yaşındaki çocukları Alistair'i öldürdü.

36 yıl hapis cezasına çarptırılan Akyüz, bir hafta önce tahliye oldu.

ÜÇÜNCÜ KEZ EVLENİYORDU

Önceki gece Aliağa'daki bir restoranda üçüncü evliliği için düğün yapan 45 yaşındaki Akyüz, arkadaşı Zafer Yıldırım ile birlikte dışarıya çıktığı sırada, cezaevinden koğuş arkadaşı olan, ancak aralarında husumet bulunduğu öğrenilen Erdal T'nin (35) silahlı saldırısına uğradı. İddialara göre kapüşonlu kıyafet giyen Erdal T, Akyüz ve Yıldırım'ın yanına yaklaşıp pompalı tüfekle ateş açtı. Ardından yanındaki bazı kişilerle birlikte olay yerinden uzaklaştı.

Silah sesi üzerine panikle dışarı çıkan düğün salonundakiler, damat Akyüz ile Yıldırım'ı kanlar içinde yerde görünce 112'yi aradı.

Düğün salonuna gelen sağlık ekipleri, Akyüz ve Yıldırım'ı ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Daimi Akyüz, İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Zafer Yıldırım ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Akyüz kurtarılamazken, Yıldırım'ın tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Yaşamını yitiren Akyüz'ün cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

DEDİĞİNİ YAPTI

Daimi Akyüz ile cinayet şüphelisi Erdal T'nin cezaevindeyken aynı koğuşta kaldıkları, bilinmeyen bir nedenle ikisi arasında husumet oluştuğu belirtildi. Erdal T'nin tahliye olduktan sonra Akyüz'ü en mutlu gününde öldüreceği yönünde tehdit ettiği öğrenildi. Geçen yıl aralık ayında tahliye olan şüpheli Erdal T'nin, aynı ay içinde İzmir'in Çiğli ilçesinde bir kişinin öldürülmesiyle ilgili arandığı öğrenildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, saldırı sırasında Erdal T'nin yanında olduğu belirlenen iki kişiyi yakaladı. Erdal T'nin yakalanması için polis çalışmasını sürdürüyor.