Almanya'da bir Türk gencine daha saldırı!..

Türk genci Burkan, Almanya’da dövülerek öldürülen Tuğçe’nin başına gelenlerin benzerini yaşadı.

Almanya'da bir Türk'e daha saldırı!..
Habertürk'te yer alan habere göre Almanya’nın Offenbach kentinde 2 Alman genç kızı tacizci gençlerden korumaya çalışırken öldüresiye dayak yiyen ve 13 gün sonra yoğun bakımda yaşamını yitiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak olayının sarsıntısı dinmeden Köln’de benzer bir olay daha yaşandı.

Almanya'nın Köln kentinde bir kavgayı ayırmak isteyen  Burkan İlhan adlı Türk gencinin bir Alman grubun saldırısına uğradığı belirtildi.

Köln'de bir hastanede yatan Burkan İlhan'ın ağabeyi Burak, telefonda yaptığı açıklamada, kardeşinin bir grup Alman tarafından  dövüldüğünü, henüz tam olarak kendine gelmediğini ifade etti. Kardeşinin yorgun  ve uyumaya ihtiyacı olduğu için açıklamayı kendisinin yapacağını belirten Burak  İlhan olayı şöyle anlattı:

"Babama yardım ediyorduk. Bir dairenin tadilatı için mobilyaları ve  diğer şeyleri aşağı taşıyorduk. Nefeslenmek için kısa bir ara vermek istedik. Bu  sırada 10 kişilik bir Alman grubun bir baba ile oğlunu dövdüğünü gördük. Onlar da  Almandı. Biz de kavgayı ayırmak için hemen oraya koştuk. Onları ayırdıktan sonra   grup ikinci kez baba ile oğlunun üzerine yürüdü. Biz bir kez daha araya girdik."

Bunun üzerine grubun bu kez kendilerine yönelik yabancı düşmanı ve  ayrımcı ifadeler Burak İlhan, daha sonra ellerinde bıçak ve demir sopalar bulunan 15  kişinin yeniden yanlarına geldiğini belirtti. İlhan, "Bu kez babam gruba durmaları yönünde çağrıda bulundu. Burkan da babamı korumak için onun önüne geçti. Bu arada gruptakilerden bir kişi kardeşime yumruk attı ve ardından demir sopalarla vurdular. Daha sonra olay yerinden kaçtılar" dedi.

''OLAN BİZE OLDU''

Kardeşinin yüzünde ve kafasında yaralar oluştuğunu dile getiren İlhan,  "Almanlara yardım ederken olanlar bize oldu. Yardım ettiğimiz kişiler eve  kaçtılar. O sırada teşekkür etmediler ancak daha sonra hastaneye gelerek  teşekkürlerini ilettiler" diye konuştu.

Burak İlhan, polisin saldırganlardan birini yakaladığını ancak yeniden  serbest bıraktığını, saldırganları ve yardım ettikleri kişileri tanımadığını söyledi.

İlhan, "Bu olayın, saldırganların Alman olması veya Almanya ile bir  ilgisi yok. Biz insan olduğu için yardım etmek istedik. Sadece kavgayı ayırmak  istedik. Bu kişilerle hiçbir ilgimiz yok. Bu olaydan sonra da biz yine aynısını  yaparız çünkü insan söz konusu" şeklinde konuştu.

Yaralı kardeşinin durumunun daha iyi olduğunu ifade eden Burak İlhan,  "Ancak isimleri ve bazen de olayları karıştırıyor" dedi.

ÖRNEK ÖĞRENCİ

İlhan, kardeşinin tedavisi için bir yardım kampanyası başlatacaklarını  da kaydetti. Kardeşinin sigortacılık konusunda mesleki eğitim aldığını ve çok başarılı olduğunu anlatan İlhan, kardeşinin çalışkanlığından dolayı çalıştığı  şirket tarafından ''yılın mesleki eğitim öğrencisi'' seçildiğini belirtti.

35 DİKİŞ ATILDI

Saldırıda ağır yaralan ve yüzünde darp izleri bulunan Burkan İlhan'ın kafatasına platin takıldığı ve başında 35 dikiş atıldığı ifade edildi.