Almanya'da tedirgin eden gelişme!

Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Hareketi PEGİDA, Paris'teki Charlie Hebdo saldırısının ardından gövde gösterisi yaptı.

Almanya'da tedirgin eden gelişme!
Milliyet'in haberine göre Almanya'da ‘Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Hareketi’ PEGİDA, kalesi Dresden'de yürüdü.  Alman polisi, Dresden'deki gösteriye katılanların sayısını 25-30 bin olarak açıkladı. Grubun son gösterisine 18 bin kişi katılmıştı. PEGİDA destekçileri, göçmen ve İslam karşıtı sloganlar attı; Charlie Hebdo katliamını da protesto etti.

PEGİDA KARŞITLARI DA YÜRÜDÜ

Diğer taraftan PEGİDA karşıtları da gösteri yaptı. Polis iki grup arasında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Düsseldorf kentinde de PEGİDA'nın Düsseldorf ayağı DÜGİDA'nın gösterileri vardı. 300 DÜGİDA destekçisinin düzenlemek istediği 'İSLAM ve yabancı karşıtı yürüyüş’, binlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi. Karşı gösteriye katılanlar, Düsseldorf ana tren istasyonu ile gösterinin düzenleneceği meydan arasında adeta etten duvar ördü, DÜGİDA'ya geçit vermedi.

Aynı saatlerde, Norveç'in başkenti Oslo'da da benzer bir eylem vardı. Göçmen karşıtı grup, O Aynı saatlerde, Norveç'in başkenti Oslo'da da benzer bir eylem vardı. Göçmen karşıtı grup, Oslo belediye meclis binası önünde gösteri yaptı. Sayıları 100'ü geçmese de, bu tür bir eylemlerin Norveç'te ilk kez düzenlendiği kaydedildi.