Almula Merter Churm Londra’da okurlarıyla buluşacak

‘Dokuz Ay On Gün’ isimli kitabıyla annelik sürecini kaleme alan yazar Almula Merter Churm, Avrupa turnesinin ilk ayağı olan Londra’da okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Almula Merter Churm Londra’da okurlarıyla buluşacak
Bir süre önce iki kardeşi evlat edinerek annelik heyecanını yaşayan Almula Merter Churm, geçirdiği bu süreci tüm samimiyetiyle son kitabı ‘Dokuz Ay On Gün’de anlattı.
 
Yeni kitabı “Dokuz Ay On Gün”de hayatının aşkına kavuşmasını, anne olma serüvenini ve babasına vedasını anlatan oyuncu, yönetmen ve yazar Almula Merter Churm, kitabının imza gününde okurlarıyla buluşuyor.
 
2014’te İngiliz Robert Churm ile evlenen ve geçtiğimiz yıl kimsesiz iki kardeşi evlat edinen Almula Merter Churm, hayatının bu önemli dönüm noktalarını yeni kitabında kaleme aldı. Yazar, “Dokuz Ay On Gün” adlı eserinde ayrıca hayatta tutabilmek için büyük mücadele verdiği, 19 Eylül 2018’de aramızdan ayrılan babası Ferdi Merter’e vedasını da anlattı.
 
Aile olmaktan vazgeçmemek adına savaş veren, çok istediği evlatlarına dualarıyla kavuşan ve “Kalbimle doğurdum” diyen Almula Merter Churm’un 9 ay 10 güne denk gelen bu ilahi yolculuğunu samimi duygularıyla paylaştığı “Dokuz Ay On Gün”, günümüzde göz ardı edilen manevi değerlerin altını çiziyor.
 
Kitaptan...
 
- “51 yaşında ‘anne’ oluyorum, heyecanımı anlatamam. Hem de bir değil, iki çocuğum olacak.”
 
- “Gözüme bakarak, bile bile canımı yakacak o cümleyi söyledi: ‘Çocukları evlat edinmek isteyen bir aile daha var, aranızda karar vereceğiz’.”
 
- “Annelik inanılmaz bir duyguymuş. Canım annemi ve babamı şimdi çok iyi anlıyorum, saçımızın her bir teline nasıl titrediklerini... En küçük bir şeyde, ömürlerinden ömür gittiğini... Geç de olsa, kalbimle doğurmuş olsam da, bu duyguyu yaşadığım için binlerce kez şükrediyorum.”

- “Bir insanın ruh eşini bulması; bir şans mıdır, yoksa kader midir? Bunu gerçekten bilmiyorum, ama seninle karşılaştığım her gün için Tanrı’ya şükrediyorum.”
 
- “İlk defa Ankara’da aklımı bıraktım fazlasıyla. Eğer çocuklar olmasa dönmezdim zaten. Babam iyileşene kadar kalırdım. Bu sefer kendimi çok çaresiz hissettim. Kalbim ikiye bölünmüş
durumda. Çocukların gelişine sevinmekle, ailemin yanında olamamaya üzülmek...”
 
- “Bu çocukların psikolojisi tersten çalışıyor, onlar travmalı çocuklar, unutmayın.”
 
- “Bazen gerçek annemi, babamı özlüyorum. Bazı anne babalar çocuklarına bakamaz, onları bırakırmış.”
 
- “Bisküvileri saklıyorum, çünkü aç kalmamak için önlem alıyorum.”
 
- “Ya siz de cennete giderseniz? Bize kim bakacak?”
 
- “Sen her şeyi başarırsın’ derdin bana. Evet babacığım, bunu da başaracağım; sensiz yoluma devam etmeyi de başaracağım. Sen her zaman kalbimin en derininde ve sol omzumda, meleğim olacaksın.”
 
6 Haziran Perşembe günü Fieldseat / Kit@pEvi’nde gerçekleşecek imza gününde Almula Merter Churm okurlarıyla biraraya gelecek.

Almula Merter Churm Londra’da okurlarıyla buluşacak