Alp Navruz: "İşimle anılmak istiyorum"

‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinde ‘Sinan Egemen’ karakterini canlandıran Alp Navruz, oyunculuk performansıyla göz dolduruyor. Başarısıyla birlikte büyük bir hayran kitlesine de ulaşan Navruz, “Oyunculuk benim için her zaman bir tutkuydu” diyor.

Alp Navruz: "İşimle anılmak istiyorum"
Alp Navruz'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisine nasıl dâhil oldunuz?

Daha önce rol aldığım bir dizide cast direktörlerinin dikkatini çekmişim. Menajerim aracılığıyla bana ulaştılar. Hikâyeyi çok beğendim. Özellikle karakteri çok sevdim. Görüşmemiz olumlu geçti. Senarist ve yapımcıdan da onayı alınca, çalışmalara başladık.

Oynadığınız karakteri kendinize benzettiğiniz oluyor mu?

Evet, her oyuncuda olduğu gibi... Dışarıdan bakıldığında zengin ve şımartılmış bir karakter ama içinde beslediği duygular, herkeste olan duygular...

‘Ben oyuncuyum’ demenin kriterleri nedir sizin için?

“Ben oyuncuyum” demek, iyi bir oyuncu adayının kullanacağı son cümledir sanırım. Her gün, her dakika yeni bir şeyler öğrendiğiniz ve daha çok öğrenmeniz gereken bir alandan bahsettiğimizi düşünürsek böyle bir kriter ancak eğitim olabilir.

Set dışında neler yapıyorsunuz? Set arasında bile spora gittiğiniz doğru mudur?

Spor çantasıyla geziyorum. İki saat bir boşluğum bile olsa “Spora gitmem lazım” diye rica ediyorum. Yüzme ve fitness yapıyorum. Altı yıldır düzenli spor yapıyorum zaten. Onun dışında savunma dersleri, okçuluk eğitimleri aldım. Her alanda bulunmaya çalıştım yani çoğu branşta yüzde 50 bir bilgim vardır.

Hayalleriniz arasında şiir kitabı çıkarmak da varmış. Bir şiir yazdıktan sonra kimseye okutuyor musunuz?

Lise yıllarımdan bu yana şiir yazıyorum. Şiirlerim genelde hayati konular üzerine oluyor. Duygusal iletişimler, gözlemler, tecrübeler... Şiirlerimi kendim dışında okuttuğum kimse olmuyor. Çünkü onları gelecek adına sevdiklerime sürpriz olarak biriktiriyorum.

DIŞ GÜZELLİĞİ ÖNEMSERİM

Bir ilişkide, sizin için dış görünüşün önemi nedir?


Görünüşe bakmam diyen kendini kandırır. Çünkü ilk intiba her zaman dış görünüştür. Ama güzel bir kadın beş dakika sonra sohbete devam etmek istemeyeceğiniz bir kadına da dönüşebilir sizin için. Benim için de ilk intibaya kadardır dış görünüş. Bu yüzden güzellik algısını çok önemsemem.

Korkularım var

Peki, bir gün aşk duygusunu tatmak istiyor musunuz? Yoksa âşık olmaktan mı korkuyorsunuz?


Açıkçası oğlak burcunun baskın özelliklerinden ‘mantık’ beni bu konuda frenliyor diyebilirim. Bağlanma konusunda küçük korkularım var.

Kalıcı olmak adına neler planlıyorsunuz?

Kalıcı olmak adına geçmişinde utanmayacağım, keşke demeyeceğim işler bırakmak istiyorum. Sadece güzel projelerde yer almak istiyor ve bu konuda da kendimi geliştiriyorum.

Yorumlar çok olumlu

İlk bölümden itibaren inanılmaz bir ilgi gördünüz. Bekliyor muydunuz?


Beklentim vardı ama bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum. Çok olumlu yorumlar aldım oyunculuk anlamında. Ben de bir şeyler katabiliyorsam ve karşılığını da alıyorsam, bu herkes gibi benim de hoşuma gidiyor tabii.

Bir röportajınızda ‘Aşkı sadece hikâyelerde dinledim’ demişsiniz. Gerçekten hiç âşık olmadınız mı?

Bildiğiniz üzere kitaplarda, filmlerde aşk o kadar güzel işleniyor ki, bazen gerçekten aşk yaşadım mı yaşamadım diye sorabiliyorsunuz kendinize. Çok güze l duygular yaşadım, hayatıma aldığım kimseye haksızlık edemem. Ama adı aşk mıdır? Cevabı; âşık olduğumda anlaşılacak.

Çapkın haberlerinden rahatsızım

Son günlerde hakkınızda çıkan çapkınlık haberleri ile ilgili neler söyleyeceksiniz?


Sanırım sektörde yeni olduğum için dikkat etmem gereken konuları yeni yeni öğreniyorum. Bu durum beni rahatsız ediyor. Bazen arkadaşım, bazen arkadaşımın arkadaşı bir şekilde sevgilim oluyor. Gerçekten sevgilim olduğunda bunu ben zaten saklamadan söylerim.
Konular Röportaj